Ekologiskt te på kökshyllan

Allt eftersom produkter tar slut här hemma väljer jag att fylla på med ekologiska alternativ. På så sätt blir det inte alls lika kännbart att det är lite dyrare med just ekologiska produkter. Men det är väl som med det mesta, man får vad man betalar för.

Jag dricker väldigt mycket te och måste säga att dagens bästa kopp är när båda barnen somnat för natten och huset är helt tyst. Att få sitta ner och dricka en kopp varmt te i lugn och ro är helt enkelt en guldstund. Så nu senast när jag befann mig vid stadens tebod var det nytt te som fick följa med hem. Det ena var gjort på ekologiskt svart te medan det andra var fairtrade märkt.

Men varför ska man egentligen köpa ekologiskt te? För att bespara sig själv rester från bekämpningsmedel och vara med och stödja en mer dräglig arbetssituation för teodlarna i tredje världen. Teplantorna besprutas ofta väldigt hårt och arbetarnas skyddsutrusning är ofta otillräcklig eller ibland till och med obefintlig. Ekologiska odlingar ger småskaliga producenter möjlighet till att få bättre betalt och producera ett renare te.

8 svar på ”Ekologiskt te på kökshyllan”

 1. Jag gillar verkligen din nya sida och jag tycker det är jättekul att du skriver om att leva hållbart! Som du vet ligger det mig varmt om hjärtat. Heja du!!

  Ska ta och lägga in dig i länklistan så fort jag får tillgång till den! 😉

  Ha en fin dag!
  Kram Maria

 2. BRA med en EKO-inriktad blogg! Jag är totalt kass på att handla ekologiskt och behöver en rejäl spark i arslet helt enkelt!!
  KRAM!!

 3. Letade febrilt efter en ”gillaknapp” -lite skadad kanske 😉 men bra inlägg. Får väl kika på ekote jag också!

  1. Det är faktiskt bland de godaste teerna jag druckit. Det har en väldigt djup kakaosmak. Jag ser fram emot att prova fler teer från dem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *