Strukturera först och konsumera sist

Nu är höstmånaderna här och just hösten gör nått särskilt med mig. Inte bara för att det är min favorittid på året och innan alla löv faller till marken så skiftar de över till den ljuvligaste varma färgskalan som finns. Och inte bara för att jag kan tända massa ljus och kura ihop mig med en kopp te utan att känna mig knäpp så som jag lätt gör dagar när det är 25 grader ute och lika varmt inne och jag sitter där under filten med min kopp.

Trots att det är 10 år sedan jag tog studenten så är det lite av en skolstartskänsla med hösten. Och det är nog det jag gillar allra mest, suget efter att ta tag i saker efter ledighet. Garderober inventeras och jag får ett starkt sug efter att röja och strukturera omkring mig. Jag vänder ut och in på det mesta och inte bara här hemma. På jobbet har jag infört ett nytt system för mina projekt och jag känner mig supernöjd.

Som vanligt när det röjs och struktureras och fixas och donas här hemma är det de fyra S:n som jag nämnt så många gånger tidigare som följs. 4 olika högar, det som ska sparas, det som ska säljas, det som ska skänkas och det som ska slängas. I spara ligger det dessutom ett femte S gömt, sortera! För det som väl ska sparas måste ju placeras på rätt ställe.

Det är först här som det är dags att se över mina förvaringsmöjligheter och om något behöver kompletteras eller är i behov av en annan mer lämplig förvaringslösning. Att köpa en i ett tidigare skede är ju helt onödigt för det kanske inte ens behövs i slutändan. Onödiga köp gör ju att jag slösat min värdefulla tid, slösat pengar och utnyttjat min konsumentmakt helt fel. Rensa och strukturera först och konsumera sen är bäst för både plånboken och miljön.

6 svar på ”Strukturera först och konsumera sist”

  1. Helt rätt! Är det ostrukturerat är det stor risk att man köper något man redan har. Själv ser jag fram emot att ta fram och gå igenom mina höstkläder. Vet med mig både att jag behöver rensa ut, och komplettera med lite saker som jag skjutit på då de senast höstarna inneburit graviditeter och en annan typ av kropp.

    http://ekomammaistan.wordpress.com

  2. Bra inlägg med hög igenkänningsfaktor! 🙂
    Jag tog också studenten för tio år sedan, men varje sensommar/höst när rönnbären börjar synas så kommer en skolstartskänsla över mig, tror det var för att jag cyklade förbi många rönnbärsträd alla år på cykelvägen till skolan 🙂 Och visst får man lite extra energi att strukturera och göra det fint och mysigt hemma så här års.
    Och den där tekoppen och tända ljus förekommer även hemma hos Herr och Fru Minimalist året runt, även om filten nyss tagits fram inför mysiga höstkvällar 🙂

  3. Hög igenkänningsfaktor på det här inlägget! Varje höst längtar jag efter att köpa bänkpapper, vässa pennorna i pennskrinet och ge mig i kast med terminens projekt (trots att det är mer än 10 år sedan jag tog studenten och ännu längre sen jag hade behov av bänkpapper). Mitt inlägg från igår om hur jag kittar upp barnet för hösten/vintern är på samma tema som detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *