Småföretagare är människor som lever sin dröm

småföretagare vardagsmiljö

På bilden ser ni några gamla nummer av tidningen Vardagsmiljö


För ungefär en månad sedan kom det allra sista numret av tidningen Vardagsmiljö ut, tidningen som jag skrivit för sedan sommaren 2014. Nu tänkte jag, med redaktören Monica Zetterlunds tillåtelse, att jag skulle dela med mig till er vad jag skrev. Den handlade nämligen om något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat som jag även vill lyfta här på Ekomorsan. Here we go!

 

Två veckor innan deadline för att hinna få något i tryck i detta nummer fick jag veta att det skulle komma till att bli det allra sista numret. Samtidigt fick jag frågan om jag ville bidra med en artikel, en krönika, ja kalla det vad ni vill. Och givetvis ville jag det men det var inte förrän nu, med mindre än 24 timmar kvar till deadline som jag kom på vad den skulle handla om. Jag ville ju skriva om något som var värdigt det allra sista numret. La Grande Finale!

Det finns något som jag jobbar väldigt hårt för att göra och det är att stödja dem som jagar sin dröm och jobbar väldigt hårt för att få den i mål. De som drivs av sin passion att göra den till verklighet, om ens bara för ett tag. Det finns de som drömmer om att driva en butik eller har en dröm om att finnas där i näthandelsdjungeln. Vissa har en dröm om att sprida sina kunskaper genom sociala medier medan andra vill se det i tryckt form som en tidning.

Jag pratar såklart om småföretagare. Vi måste hjälpa den lilla för det är inte lätt att slå sig in på marknaden. Nu pratar jag inte alls om att bli större än störst, det tror jag inte ens är målet för alla. Men det.måste.gå.att.leva.på.det. I varje fall om målet inte är att driva sin verksamhet som en bisyssla.

Så jag kämpar på och sprider ut mitt stöd. Jag handlar inte alltid mitt smink från samma webshop, jag köper inte barnkläderna i samma affär och ser jag en liten butik på hörnet i ett landshövdingehus så går jag in och åtminstone stödköper lite frukt.

Vi borde alla hjälpa till att lyfta varandra, för vi gör alla samma sak. På ett eller annat sätt så jagar vi för att göra vår dröm till verklighet. Så sluta med SFS (shout out for Shout out, vilket innebär att man länkar till en annan mot att dem i sin tur länkar till dig) i sociala medier utan gör bara en S. Skrik ut, lyft upp utan att förvänta dig samma handling tillbaka just för att du tycker att personen är så in i norden bra.

Om du vill köpa barnkläder från exempelvis Mini Rodini, googla märket och välj en nätshop som inte ligger i toppen. Alla företag har inte möjlighet att lägga flera hundra tusen på sökoptimering utan kan nätt och jämt ställa ekomjölken på bordet. De är inte sämre för det. De finns där för de har en dröm och de jobbar antagligen väldigt hårt för att få ha den som sin verklighet ett litet tag till.

Med detta sagt, vill jag nu säga tack till dig Monica för att du gjorde verklighet av din dröm. Din dröm gjorde så att jag fick göra verklighet av min dröm. Att få skriva för en ekotidning. Så tack! Tack så jäkla mycket!

Nu uppmanar jag er alla att ge er ut att följa era drömmar och göra dem dem verklighet, om ens bara för ett tag. Och glöm inte lyfta varandra, att hjälpa den lilla. Hjälp andra och du kommer själv få en hjälpande hand när du behöver den.

Thats how Karma works! Tack för mig!
/Ekomorsan

Ett svar på ”Småföretagare är människor som lever sin dröm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *