Sååå trött på saker

Just nu är jag så trött på alla mina saker. För några år sedan (ehm typ 8?) så hade jag ju rensningsinläggen veckans in:ut något som bland annat minimalisterna hakade på vill jag minnas. Och jag funderar på om jag kanske inte borde kicka igång dem igen. Skulle det vara kul?

Hur som så har det av någon mystisk anledning hopat sig saker överallt och jag blir matt bara jag tänker på hanteringen av dessa. Det finns inte alltid en given plats och mycket saker betyder att mer tid av städningen går till att plocka med saker snarare än moppning av golv.

Förr kunde jag känna ett längtan av att bara vilja kasta ut allt och börja om på ny kula för att följa senaste inredningstrenden. Jag gjorde dock aldrig det. Men det var liksom nån slags önskan som fanns där som nått tomt hål som skulle fyllas och jag avrundades dem som spenderade deras pengar på detta. Jag var nog helt enkelt för snål för att byta ut sånt som fungerade.

Nu vill jag bara ha färre saker. Punkt. Inte byta ut, bara färre saker.

Ibland känns det som vi tror att saker blir nån slags kvitto på framgång och lycka. Att hen med mest saker när hen dör vinner.

Jag tänker på alla saker jag har som kan vara ”bra att ha”. Jag är suverän på att spara denna typen av saker.. Snörstumpar, silkespapper med mera med mera i oändlighet.

Jag har blivit bättre än när jag var yngre men än är jag inte i hamn.. Det är där jag tänker att veckans in:ut kanske kan vara med och sporra.

Brukar du spara mycket saker som kan vara bra att ha utifall att…..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *