Så anordnar du en klädbytardag – 5 saker att tänka på

Att byta kläder är ett väldigt klimatsmart sätt att uppdatera garderoben på. Dessutom är det gratis. Eller iallafall så spenderar du inte några nya pengar. Pengarna har du ju redan gjort av med när du köpte plagget du inte längre använder och som passar sig alldeles ypperligt att ny byta bort mot något som får dig att glittra.

Jag ägnade helgen åt en stenhård utrensning av kläderna i min garderob och nu har jag hur mycket som helst som ska få komma vidare och istället bli använda av någon annan. Många av plaggen kommer dock att säljas på Ecofashionistas instagram.

Jag har under de senaste året anordnat klädbytardagar och jag tänkte idag dela med mig av några tips för er som också skulle vilja arrangera en klädbytardag. Oavsett om du vill slå på stort och bjuda in hela stan eller om du vill ha en middag med tjejerna och samtidigt byta lite kläder så är ju båda fantastiska möjligheter till nya plagg. Jag har ju enbart arrangerat för den stora massan så det är det jag kommer att fokusera på här nedan.

Så vad bör du tänka på?

Om du vill slå på stort så kolla med till exempel lokala föreningar (fotbollens klubbhus, partilokaler etc) om du kan få låna deras lokaler gratis. Många föreningar vill ju gärna synas i miljösammanhang och vara en del av roliga saker som lyfter bygden.

Se till att ha någon som kan hjälpa dig att ta emot plagg, sortera och hänga för det tar mycket mer tid än vad man tror.

Skriv ut lappar så du kan storleksmärka borden och ställningarna. Gör lapparna väldigt generella för det är väldigt svårt att uppskatta i förväg vad som kommer att komma in.

Syna kläderna noga! Detta är otroligt viktigt för att om något upptäcker fläckar eller hål när de kommer hem eller om det är sådant de ser på borden i lokalen så kommer du inte få tillbaka dem nästa gång och kläderna avgör till stor det hur proffsigt och fräscht din klädbytardag upplevs. Tro mig, folk försöker med det mesta, jag har fått in exempelvis regnjackor som haft en reva från söm till söm och hur bra står den emot väta?

Det absolut, absolut viktigaste är att marknadsföra dig! För om inget vet att det är en klädbytardag så kommer ingen komma. Jag har alltid skapat ett facebookevent som jag delat runt för att få en hyfsad koll på spridning. Kolla om du kan få marknadsföra i lokala köp och sälj grupper på facebook, har ni en lokaltidning så brukar de vilja skriva om det så tveka inte att kontakta deras redaktion. Hör med lokalradion om de vill hjälpa dig, om du anordnar i en föreningslokaler kanske de kan skriva ut på sin hemsidan eller i sina medlemsbrev,  kolla med bloggare och instagrammare om de kan tänka sig att lyfta ditt arrangemang. De skriver kanske inte ett helt blogginlägg om det med de kanske länkar till ditt event från sin fbsida. Har du fler tips får du gärna dela med dig i kommentarerna nedan.

 

Hoppas att mina tips är till hjälp och klicka gärna på hjärtat eller facebook like så jag får en guidning i vad ni gillar för typer av inlägg <3 OBS. dessa dyker upp först när du är inne på själva inlägget och inte när du läser på startsidan :*

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *