Redo för ruskväder

minirodiniHär hemma har vi börjat rusta för riktigt höstruskiga dagar. Eftersom jag var så otroligt nöjd med de fodrade gummistövlarna från Kavat förra året fick det bli ett par var till barnen i år med. I år provade vi dock de med löstagbart ullfoder istället för det som satt fast i stöveln.

Stöveln är tillverkad i återvinningsbart SEBS gummi (fritt från PVC) de är dessutom fria från fluorerade kolväten så som Teflon och PTFE. Fluorerade kolväten, fluorkarboner eller perfluorerade ämnen som de också kallas är svåra att bryta ner för miljön och har visats sig kunna ha en negativ påverkan på såväl sköldkörteln som immunförsvaret och reproduktionsförmågan.

minirodini_on
I vad som känts som en evighet (minst 2 år tror jag) har jag spanat in denna fina pingvinjackan (Edelweiss) från svenska Mini Rodini och eftersom jag inte lyckats hitta någon begagnad så slog jag äntligen till i år på ett nyköp. Jag köpte den i en storlek större för jag tänkte sonen skulle ha den först, men tyvärr gillade han den inte. Loppan lös dock upp som en sol när hon fick syn på den och utbrast ”Åh en pingvinjacka” så jackan får stanna och så får hon ha den att växa i. Den är ju inte överdrivet stor som ni ser men en för stor jacka är ju inte alltid så smidig att röra sig i så det blir inget förskolematerial än.

Precis som stövlarna är även jackan är fri från cancerframkallande och hormonstörande flourkarboner (PFC). Inget Gore-Tex här inte! Tidigare år har vi kört på skaljackor från både Polarn o pyret (det Loppan har just nu i rätt storlek och som jag fyndade på Polarn och pyrets egna köp o sälj sida) och Didrikson (det Phille har just nu och som jag fick från @levagiftfritt) Ska bli kul att se hur det funkar med Mini Rodinis ytterplagg.

4 svar på ”Redo för ruskväder”

 1. Ååååå vilken fantastiskt vacker jacka. Förstår att den behölls.
  Gummistövlarna verkar vara riktigt bra och det ska jag lägga på minnet ifall vi behöver köpa något nytt. Än så länge har vi haft tur och funnit allt begagnat. Det kan vara svårt det här med regnjackor och dess gifter. Än så länge så blundar jag med ena ögat på gifterna när det gäller just regnkläder och det beror på att jag funnit så bra kläder via barnfyndmarknader och ur miljösynpunkt så måste det ju fortfarande vara bättre att köpa begagnat (trots vissa gifter) än vad det är att köpa nytt ?? Eller?? Ja det är svårt det här ibland, och vissa beslut svårare än andra.

  Fin dag till dig
  Annie

  1. Jag har också köpt stövlar begagnat tidigare men tyvärr går de snabbt sönder. Våra barn går på naturförskola och är utomhus i princip hela dagarna så det är extra viktigt att allt håller tätt ordentligt. När det gäller kläder tänker jag som du, ja regnkläderna kanske är av giftigt material men de är köpta begagnat och det i sig är ju värt massor ur miljöaspekt. Dessutom tänker jag att mycket av gifterna redan släppts iväg från kläderna.

   Önskar dig fantastisk dag!

 2. Hej! Hur långt är barnet här och vad är det för strl på jackan? Velar så mellan två olika storlekar till min son nämligen. Tusen tack på förhand för hjälpen! Mvh, Mimmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *