Rea – flipp eller flopp?

Just nu pågår sommarrean för fullt i våra butiker, både på gott och ont. Det är så otroligt lätt att ”falla i fällan”. I mina ögon hetsar en rea till överkonsumtion och felköp. Man köper kläder man egentligen inte behöver just för att det är så billigt. Ja, jag skriver kläder för det är framförallt det som reas ut just nu.

Just det billiga priset gör också att man ofta väljer bort att prova kläderna innan man köper och kommer därför hem med kläder som kanske inte sitter smickrande eller har en färg som varken man klär eller trivs i.  Dessutom har man köpt dem för en så billig peng att man inte tycker det är värt att ta sig tillbaka till affären för att lämna tillbaka dem och kläderna blir därför kvar ”skräpandes” i byrålådan eller garderoben.

Ibland har man dock turen att hitta just det där plagget man suktat efter en längre stund till en mycket billigare peng. Reor är därför inte alltid att förakta, man kan göra fynd. Detta förutsätter dock att man köper något man verkligen kommer att använda.

Så om du ska besöka rean, var säker på vad det är du söker och behöver och håll dig till det. Då slipper du potentiella felköp just för att det var så billigt. Och glöm inte prova kläderna innan de får följa med hem.

4 svar på ”Rea – flipp eller flopp?”

  1. Word.

    Ha ha ha, hade också tänkt göra ett inlägg om rea. Men jag har inget liv, så det gick inte….Din blogg får vara allt det som min inte orkar vara.

    KRAM

  2. Toppen när man hittar något man tidigare tyckt var för dyrt. Men jag undviker ofta Reor, det är ju mest skräp. Har själv jobbat i butik och det var då inte alltid årets varor som hamnade på sommarean om vi säger så… Ratade en jeansskjorta i Levi’sbutiken häromdagen som jag nästan köpte bara för att den var på rea. Ångrar det inte. 🙂 Men det skal sägas, några av mina favoriter är just reaköp!

    1. Många av mina favoriter är också rea eller outletfynd men tyvärr är de få i förhållande till de felköp jag gjort i samband med reor.. Jag har haft alldeles för många kläder som hängt med prislappen kvar innan de hamnat i en klädinsamlingscontainer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *