Presenttips för småtrollen

trolldeg presentIdag tänkte jag tipsa om perfekta födelsedagspresenten/julklappen som inte behöver kosta skjortan och inte kräver att du är den mest pyssliga i bekantskapskretsen. Trolldegsblandning med tillbehör!

Jag tog en loppisfyndad burk, fyllde den med 3 dl vetemjöl och 1 dl salt. Sen skrev jag en liten lapp att det som behövde tillsättas var 1 dl vatten och valfri färg om så önskas.

Det finns många olika sätt att färga degen naturligt och vill du kan du ju även skicka med en liten lapp som exempelvis säger:

  • Gul – Curry/Gurkmeja
  • Orange – Paprika
  • Rosa – Rödbeta

Burken dekorerade jag med två stycken kakmått och nu för tiden finns det ju många andra mått än den traditionella pepparkaksstjärnan , hjärtat eller granen så presenten blir mindre julig.

Denna gåva kan ju bli hur stor som helst om du exempelvis bygger på med en träkavel, förkläde, bagarhatt. Ja,bara fantasin sätter gränserna.

 

6 svar på ”Presenttips för småtrollen”

  1. Mycket bra tips, det ska jag ha i åtanke inför jul och barnkalas framöver! 🙂
    Tycker du trolldeg håller bäst om man ”bakar” dem i ugnen eller bara låter torka över natten? Jag har inte använt trolldeg på år och dar, men nu blev jag sugen på att eventuellt ge detta i julklapp till syskonbarnen för att samtidigt ha något att göra tillsammans vid jul 🙂

    1. Vi gör aldrig något med degen för att ”konservera” den. Barnen leker med den så länge det går och sen åker den i papperskorgen. Kan kan prova att torka på de två sätten och återkomma om du vill 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *