Planterat sticklingar av jordgubbar

Något annat vi gjort i helgen förutom att fira 25-åring och klappa kossor är att plantera jordgubbssticklingarna jag fick av min fina vän Evelina. Hennes plantor hade skjutit ut massa revor (heter det så??) och tog med till mig. Så i förra veckan köpte vi dessa runda odlingslådor metall från Biltema då jag fick någon slags vision om att jag skulle vilja att jordgubbarna växte i två nivåer. Egentligen skulle jag velat ha ännu mer ”lager” men det fanns bara två storlekar.

Plantorna såg lite ledsna ut nu när jag planterade dem men jag gödslade upp jorden rejält och vattnade så jag hoppas verkligen de tar sig. Jag har aldrig planterat jordgubbar innan men vi har vilt växande smultron och de har utstått de mesta under de 13 år vi bott i huset och överlevt så tänker lite ”det här har jag aldrig gjort förut så det går säkert alldeles utmärkt” (ungefärligt pippi-citat)

I bakgrunden ser ni också alla lådor där jag planerar att plantera ut mina Dahlior, lite kryddor och squashen jag förodlat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *