Att ge vidare till andra – cirkulärekonomi i sitt esse

Någonstans i samhället är det någon som flyttar. Under några dagar har det funnit diverse saker uppställda på byns centrala lekplats med en skylt att man får ta det man vill ha och behöver. I flera dagar har jag gått förbi och undrat vad det kan tänkas vara för böcker som den bokälsakare jag är. Häromdagen när det regnade var allt bortplockat men när solen tittade fram igen så gjorde sakerna det med. Och nu har jag alltså tagit mig en kik och hittade en hel del engelska pocket som jag tror kanske kan falla mig i smaken. Framförallt är jag nyfiken på de med jultema. Jag brukar ju kolla på julfilm i princip varje kväll hela december men kanske att jag varvar med lite julböcker i år 😀

Det jag ville säga egentligen var att jag tycker det var en himla fin idé att ställa ut det man rensat ut till andra ”grannar” att få ta del av istället för att köra sakerna raka vägen till återvinningscentralen och en insamlingscontainer. Kanske man skulle göra så ibland även om man inte flyttstädar? Å andra sidan, tänk om alla skulle göra så jämt. Vilket kaos det skulle bli! Som med allt är det väl en hårfin balans..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *