Nu kickar vi igång igen tycker jag!

Här inne ekar det tomt vilket till stor del beror på att jag börjat jobba. Jag har inte alls haft samma lust att sitta vid datorn om kvällarna när mina små hjärtegryn somnat när jag spenderar mina dagar framför den. Men nu börjar orken komma tillbaka och jag lovar att försöka bättra mig. Det blir ju dessutom ljusare om kvällarna vilket möjliggör fotografering vid senare klockslag. Jag gillar inte att blogga utan bilder, men ibland blir det så ändå 🙂

Att skriva ”tyngre” inlägg kräver ju en hel del efterforskning och väldigt mycket tid från min sida. Vad skulle ni tycka om en lite lättare nivå här på bloggen? Ni kanske hellre vill ha fler uppdateringar än att det dröjer länge mellan inläggen bara för att jag inte haft tiden att förkovra mig?

Häromdagen fick jag en utmärkelse hos Millas hälsoblogg (Tack så jättemycket!). Med den kom det lite frågor så nu nystartar vi bloggen lite grann med att ni får lära känna Ekomorsan lite bättre 🙂

Vad ville du bli när du var liten?
Oj vad ville jag inte blir när jag blev stor är nog lättare att svara på. Detta skiftade genom åren, vilket såklart faller sig naturligt men när jag var riktigt liten ville jag allra helst bli lärare och när jag blev lite äldre ville jag bli advokat eller socionom.

Vad är du idag?
Idag jobbar jag som projektledare på ett utvecklingsföretag så jag måste nog säga att jag är långt från det jag ville bli som liten. Om vi inte väljer att se till helheten med att jag faktiskt alltid velat hjälpa och vägleda andra och det är ju faktiskt det jag gör idag.

Vart vill du helst resa?
Je veux aller en France! Jag vill besöka Paris och kolla på Eiffeltornet och besöka vingårdar fast jag inte ens dricker vin. Besöka Louvren och verka kulturell och sitta på en uteservering på ett café och spekulera i vart folk har varit och vart de är på väg.

Var ser du dig själv om fem år?
Ärligt talat så vet jag inte, men min resa för miljön.. Den har än så länge bara börjat!

Rött eller vitt?
Dricker som sagt inte vin vilket jag tar för givet att det syftar till, men som färg måste jag säga att jag gillar det krispigt vitt 😉

Sommar eller vinter?
Alla årstider har sin charm, men eftersom jag är fasligt trött på tjocka vinterkläder svarar jag sommar!

Skog eller hav?
Jag är uppvuxen på västkusten och ett annat svar än hav vore lögn. Jag älskar doften av saltvatten och tång och känna havsvindarna fånga mitt hår.

Vad gör dig ledsen?
När andra tror att det inte spelar någon roll vad de gör för miljön för de tror att ingen annan gör något. Om ingen gör något så kommer det absolut aldrig att ske någon förändring.

Vad är det bästa du vet?

Att inspirera andra. Vilken egoboost det är när jag får höra mina handlingar är det som bidragit till att andra har gjort en positiv miljöförändring i sitt liv!

Med det sagt skickar jag vidare utmärkelsen till Pojkmamman, Ekomamman i stan, Fru Silver, Hildas hem och Tankekatten

10 svar på ”Nu kickar vi igång igen tycker jag!”

 1. Jag skulle absolut gilla lite kortare inlägg! Du kan väl skriva längre inlägg när du har tid och ork att lägga på dem? Jag tycker jättemycket om att läsa om små vardagsgrejer och tips.

 2. Det är intressant med ”tyngre” inlägg men det skulle vara minst lika roligt med ”lättare” inlägg som kom lite oftare. Det är en inspirerande blogg hur du än väljer att göra!

 3. Men tack snälla, vad gullig du är! 🙂

  Man får sätta ribban själv, tycker jag. Gör det som känns bra för dig. Bloggen ger mig ofta dåligt samvete för att jag inte hinner med allt jag vill och ta hand om mina besökare. Jag ska försöka jobba bort det 🙂

  Jag önskar dig en härlig dag!
  Kram Sofia

 4. Vad kul att bli utmanad!

  Jag känner att jag själv ställts inför samma utmaning då jag tycker att jag fått mindre tid i samband med föräldraledigheten så nu blir det mer ”mammaliv” på bloggen och inte så mycket ekoinfo tyvärr. Jag skulle tycka det var trevligt med lite ”lätta” inlägg hos dig också.

  http://ekomammaistan.wordpress.com

 5. Kul att börja jobba igen? Jag undrar samma sak, just nu har jag spenderat massor av tid att researcha klädindustrin. Men det är ju inte kul att spendera så mycket tid på att skriva informationsfulla inlägg om ingen orkar läsa… Å andra sidan kan tycker jag att det är så viktigt att informera och informeras! Vi kan ju inte bara blunda för allt jobbigt och låtsas som det regnar. Just oengagemang och avståndstagande till de faktiska orsakerna till att vår jord skälver och sviktar på grund av vårt levnadssätt gör mig frustrerad, arg, ledsen och ja… deppig. Men antagligen är en kombination bäst med en del tunga inlägg emellanåt.
  /Kottkriget

  1. Ja det är jätteroligt att börjat jobba igen. Än så länge jobbar jag bara 50% och är föräldraledig resten 🙂

   Information ska aldrig underskattas. Det är ju den som ger än kunskap och kunskap ger förhoppningsvis förändring. Jag kan definitivt skriva under på dina känslor. Känner verkligen igen mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *