Ekostore i Göteborg

20130319-221751.jpg
För ett tag sedan när jag befann mig i centrala Göteborg passade jag på att springa in på Ekostore. Jag hade aldrig besökt den tidigare, men jag hade hört mycket gott om den och jag blev inte besviken. Så härligt att kliva in i en matvarubutik fylld med bara miljövänliga alternativ! Jag hoppas att detta koncept även ska komma till våra mindre städer för det är så skönt för konsumenten när alla bra produkter finns samlade under ett och samma tak!

När du handlar miljömärkt, vart går du då?

6 svar på ”Ekostore i Göteborg”

 1. Jag handlar ekologiskt i våra vanliga mataffärer eller på internet. Men utbudet blir ju lite smalt då. Men känslan är fantastisk att kunna gå in i en affär och känna att man kan köpa allt man vill ha utan att behöva tänka på kemikalier osv. Nu ska man ju inte handla helt hejdlöst ändå men förutsättningarna för bra val ökar markant. Jag har funderat på att det vore intressant att öppna något i Borran men att ensam driva något sådant går inte för min del med barn osv och jag är tyvärr lite skeptisk mot Borås som stad. Men i Alingsås finns ju konceptet och jag tror att det går lagom bra för dem.
  Något slags kooperativ kanske vore något för att sprida risken och det kanske jag kan starta? =) Svammel, svammel…

   1. Varför inte 🙂
    Nej, men eller hur måste det funka här också!? Snart bestämmer jag det i alla fall.

 2. Jag handlar mest på Coop, ibland på Maxi. På sommaren Bondens marknad. Hade Ekostore mycket lösviktsvaror också? Det är nåt jag saknar här, jag vill ha möjlighet att handla mer i lösvikt för att slippa plastförpackningar.

  1. Jag hade gärna också handlat mer i lösvikt,men det var inget jag såg.. Men alltid värt att efterfråga när man besöker en butik och utöva efterfrågans makt 🙂

 3. Vi handlar mycket på Fram i linne, nu när vi flyttar längre därifrån planerar vi att handla oftare från hedenborgs. De kör hem mat, kanske i Borås också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *