Nu är det dags igen

Nu är det dags igen att utmana er läsare, men framför allt mig själv. Sist jag körde ”Manifestation mot köphetsen” var det fyra veckors köpstopp som gällde samt att fyra platser i huset skulle rensas (en ny plats varje vecka). Denna gången tänker jag 2 månader från och med i morgon.

Är detta ens möjligt med två små barn så här vid ett årstidsskifte? Barnens garderober måste fyllas på inför höst och vinter, så där ger jag mig direkt dispens. Jag kan ju inte låta mina barn gå runt och frysa!  Allt som köps ska först och främst vara införskaffat begagnat och i andra hand kommer nyproducerat, men ekologiska alternativ. Nu har jag mitt sikte inställt på ”Allt för barnloppisen” den 1:e september, MEN alla barnklädesinköp ska ske med väldigt hårda tyglar! Inget” jag kan köpa en extra tröja till barnen för att den bara kostar 10 kr” och barnens garderober ska gås igenom noga under veckan  som kommer. Undra hur ombyten av de olika plaggen som behövs? Finns det någon standard?

Så varför tjatar jag på om barnkläder? Jo, för att det är där min svaghet ligger! Jag kan klara mig två månader utan att handla till mig själv, med dessa små, underbara plagg är svåra att motstå, så är det bara. Och ibland tror man att man behöver vissa plagg, men så visar det sig att jag glömt bort att de ha både de ena och andra plagget. Förra året hade till exempel Julia inte mindre än 4 overaller. F-Y-R-A! Det är ju helt galet.

Vi måste ju dock ge detta en liten tvist! Om jag måste handla något (dvs barnkläderna) ska det ske för pengar jag fått genom att sälja prylar som ”ligger och skräpar” här hemma. Detta för att prylar som vi inte använder ska komma till någon som faktiskt behöver och kommer att använda dem. Jag behöver få tummen ur för jag har massor med saker som jag tänkt att det och det ska jag sälja, men så kommer jag aldrig till skott.

Så nu kör vi! Är det någon som vågar anta utmaningen?

14 svar på ”Nu är det dags igen”

 1. Jag är absolut på när det gäller nyproducerat men friskriver mig från begagnat för jag ser inte att jag måste dra ner där ur miljösynpunkt. Men det bästa är ju att få sålt/ge bort saker man har så att det inte kommer in mer i huset.
  Vet du var man kan köpa eko-jeans? Det är ett måsteköp tyvärr kom jag på. Jag har på riktigt inte ett enda par som är hela.

  Intressant ska det bli men jag tror att det går bra 🙂

    1. Ja det är ju svårt med just jeans som man kanske vill ska sitta som en smäck 🙂 då är det bra med till exempel myrorna där man kan prova dem. Tradera och onlinebutiker beställer man ju ofta ifrån på lite vinst och förlust..

 2. Hmm jag kanske ska hoppa på detta… Från 1 sept tror jag 🙂 ska köpa en ny plattång först :-p frånsett barnloppisen den 1 såklart… Men lite mer eftertanke även från min sida denna gång tror jag! 🙂

  1. Klart du ska haka på vännen. Vi får hålla varandra tillbaka den 1:e bland alla fynd så vi inte upptäcker att vi har 15 klänningar i samma storlek när vi kommer hem 🙂

 3. Åh vilken underbar blogg, inspirerande också, får sådan lust att damma av min ekonördsblogg och börja skriva om mer intressant igen!

  Fortsätt så, en av det bästa ekobloggarna jag har läst! 🙂

 4. Hej!

  Jösses vad du inspirerar mig, en tänkvärd blogg måste jag säga. 🙂
  En fråga angående ”hjornära” mjölken du skriver om. Finns det att köpa typ på ica?
  Eller hur får jag tag på den?

  Kram kram
  Madeleine 🙂

 5. Pingback: Parabenjakt »
 6. Pingback: Veckans IN:UT »
 7. Pingback: Veckans IN:UT »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *