Nej tack till bland annat dricksglas

Här hemma avverkar vi som bekant glas på löpande band. Jag kan inte förstå hur vi lyckas göra sönder dem hela tiden, men de är i vart fall ganska gamla och har använts flitigt.

I vanliga fall skriver jag upp prylar på min UT-lista först när de lämnat våra dörrar, men just glasen är ett undantag. Eftersom de är trasiga kommer vi ju inte kunna använda dem så det är ingen risk att de kommer tillbaka in i skåpen. Istället hamnar de i en separat behållare nere i källaren eftersom vi inte kan lämna dem i en glasigloo vid veckans ÅVS tur. Svensk Glasåtervinning säger nämligen nej tack till följande produkter:

 1. Porslin och keramik
 2. Glödlampor, lysrör och lågenergilampor
 3. Spegelglas
 4. Fönsterglas
 5. Dricksglas
 6. Konstglas
 7. Kristallglas
 8. Ugnsformar
 9. Glaskeramikhällar
 10. Ugnsluckor
 11. Braskaminluckor
 12. Glas från mikrovågsugnar

6 svar på ”Nej tack till bland annat dricksglas”

  1. I brännbart på ÅVC om jag förstått det hela rätt 🙂 Tror inte det är hela världen om du slängt ett glas eller två i igloon tidigare (speciellt inte om det inte var kristallglas som jag har för mig innehåller bly)

   1. Jag tror att det är så att man ska slänga dricksglasen i fyllnadsmassor. Där ska man åtminstone slänga keramikkrukor och fönsterglas. Det har känts otroligt dumt men vi har fått slänga fönsterglas från två enorma två-hundrakvadrats växthus rakt i fyllnadsmassorna.

 1. sv: Ja, jag tyckte också att det var en fantastisk present! 🙂 Jag tycker absolut att man kan köpa för år som gått! Det armbandet jag har är från Thomas Sabo och de har ju hur mycket berlocker som helst som kan symbolisera massa olika saker! Go for it! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *