Min lilla gröna hjälte


En stackars pyttepytteliten tomat fick jag syn på igår när jag kikade ut genom fönstret. Jag trodde min planta gått förlorad för längesen. Ja, ni ser ju på bladen att det inte var igår den fick någon kärlek och omsorg.

I våras satte jag några frön och efter att både missat att tjyva dem, plantera om dem och på detta bara ge dem lite vatten sporadiskt så trodde jag det var kört och lovade bot och bättring till nästa år.

Men nu är den iallafall där, mot alla odds, min lilla lilla gröna körsbärstomat så hur får jag den att överleva? Att plocka in hela växten och rädda dem från snorkalla nätter är kanske ett bra första steg eller får den sig ett värmeslag? Vad säger alla ni där ute som förhoppningsvis besitter något grönare fingrar än jag?

8 svar på ”Min lilla gröna hjälte”

  1. Mamma brukar lägga gröna tomater i fönstret så de mognar i efterhand. Dock utom räckhåll för ev tvååringar…

    1. Hehe tror även en 10 månaders och en 8,5 månaders kan tänka sig ett provsmakning om de får chansen. Dock når de ju inte upp till en fönsterbräda själva, men det kan nog 2 åringen bistå med 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *