När jag tar bort smink

20130107-121426.jpg

Jag har fått en del frågor både på mail och här i kommentarsfälten på bloggen om jag kan tipsa om hygienartiklar och sminkborttagning. Ofta hänvisar jag till Emma Granath vars blogg fokuserar på just ekokosmetika och allt däromkring men just idag tänkte jag tipsa om mina rondeller i mikrofiber. De är tyvärr inte i ekologiskt material men allt som inte kräver fler rengöringsprodukter och som inte är engångsprodukter anser jag är bra för miljön. Jag använder helt enkelt dessa med lite ljummet vatten och tvättar de sedan i maskinen tillsammans med all annan tvätt.

24 svar på ”När jag tar bort smink”

 1. Intressant, jag har aldrig sett sådana rondeller. Var hittar man dem? Så du använder bara dem och vatten – ingen tvål alls?

  1. De jag har kommer från Gekås, men det var länge sedan och jag vet inte om de säljs längre. Japp jag använder bara ljummet vatten, ingen tvål alls.

 2. Smidigt! Själv använder jag en tvättlapp/tvätthandske i frotté och lite tvål, funkar bra det med.

 3. Hej!
  Läser också Emma Granaths blogg, den är toppen, liksom din 🙂 Håller på och byter ut en sak i taget och känner mig fram. Nu tänkte jag ta mig an att göra egen deo. Hittat recept så det är väl bara att pröva! Men var köper man eteriska oljor? (i Borås om du vet) har du testat att göra själv?
  Tack!

 4. Alvehamn har fina färgglada eko-rondeller som är toppen och jag tror även imsevimse introducerat någon slags pads nu!

   1. Ja verkligen! Har testat en massa aluminiumsfria och Bodyshops refill och kokosolja och en massa annat, men detta funkar verkligen! 🙂

 5. Tack för tips!! Men.. den där braiga deon ni nämner, var fanns den? Hittade inget hos Alvehamn. Om jag inte skulle lyckas göra en egen 🙂

 6. Häromdagen sydde jag rondeller/pads av gammal trikå som bara blivit liggande. Några är även sydda av gamla t-shirtar. Om du är intresserad av dem hälsar jag dig välkommen till min blogg. En blogg där jag försöker göra nyttoprylar av sådant jag hittar på loppis, o så lite till…..
  Madebylenabanana.blogspot.se. Välkommen!

 7. Hej!

  Vilken trevlig och informativ blogg du har. 🙂

  Jag tänkte också byta ut mina engångsrondeller och undrar om du har hittat nåt bra alternativ till mikrofiberrondellerna efter att du börjat plastbanta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *