När frosten biter vaknar morsan till liv..

Imorse visade temperaturen -2 grader utanför våra husväggar. Gräset var vitt och frostbitet och jag hade inte på något sätt alls med detta i min planering. I all hast fick jag leta reda på fleecekragar, vantar, overaller och tjockare mössor. Givetvis började jag, när jag åter igen kommit ner i varv efter att ha flängt runt, fundera på vad vi egentligen har inför vintern och vad som behöver införskaffas.

Eftersom overallerna barnen hade förra året var lite grann i största laget kan de användas även i år (om de inte gör en längdspurt för då måste jag tänka om). Vi behöver däremot utan tvekan investera i nya vantar för av någon underlig anledning verkar de, precis som strumpor ofta är, vara på rymningsstigen. Julia har ju inga vantar alls eftersom hon tidigare enbart har haft ”bebisvantar” (vantar som mer ser ut som en strumpa eftersom det saknar den där särskilda platsen för tummen som tumvantar har).

Jag vet inte om det jag jagar efter finns än, men jag vet att det i varje fall varken är mer fleece eller produkter behandlade med Gore-tex. Istället för fleecekragar tänkte jag investera i ullkragar och nu jagar jag även giftfria vattenavvisande handskar.

9 svar på ”När frosten biter vaknar morsan till liv..”

  1. Sist jag var in på H&M så hade de börjat med vinterkläder som var behandlade med något ekologiskt vattenavisande material, vet dock inte hur ekologiskt det är men värt att spana in. 🙂

  2. Måste nog förbereda det riktigt varma här hemma också. Det är ju inköp av det mesta som gäller för oss och det är svårt tycker jag att rekognoscera bland allt som kan behövas…

  3. Kragar kan man sticka själv, det är busenkelt! Resårstickning i själva kragen (mät på barnet så att den går över öronen bara… :)), antingen med strumstickor eller så kan man ju sticka den rak och sy ihop den när man är klar. Och så slätstickning på den biten som ska vara över axlarna.

    Vantar är ett svårare kapitel.

    1. Sticka är inte riktigt min starka sida 😉 Lovikavantar är enligt Nennen täta så hade jag kunnat sticka så kanske ett par sådana skulle vara aktuellt 🙂

  4. När jag var liten hade jag ju alltid lovikavantar… De blir ju blöta men täta och rätt varma ändå faktiskt. Man kan ju ha flera par. Skinn kan ju vara vattenavstötande… Om man känner sig tokigt nördig kan man väl tänka sig vaxade vantar på ngt sätt 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *