Att hitta sin stil

Något som kan vara väldigt svårt, eller det har i varje fall varit det för mig, är att hitta min stil. Så här tänkte jag ge er mitt allra bästa tips, nämligen inspirationsbanken Pinterest. Där finns en uppsjö av bilder man kan välja bland eller så kan man lägga till bilder man hittar själv eller allra bäst har tagit själv. Många online-shoppar erbjuder dessutom en Pinterestfunktion direkt på produkten. Tidigare har jag sparat ner mängder av bilder i olika mappar på datorn, men nu slipper jag det. Perfekt, för nu kan jag nå mina bilder var jag än är. Men vad har detta med min stil att göra?

Jo, jag sparar ner (pinnar) mängder av saker jag gillar när jag surfar runt på nätet. Kläder, möbler, inredning, barnsaker, allmänt fina bilder, ja allt! Genom att ha massa bilder sanlade på olika ”anslagstavlor” är det lätt att hitta den gemensamma nämnaren och även väldigt lätt att se de produkter då jag svävat iväg och som inte riktigt är jag. När det gäller kläder och accessoarer kan det till exempel vara en gemensam färgskala, kanske en speciell tidsålder/stil eller kanske mest en typ av plagg. Ovan ser ni en screenshot på lite av det som pinnat till min ”min stil”-mapp.

Bara för man ”pinnar” ett plagg från en viss butik behöver man ju inte handla just det plagget/prylen utan istället kan man använda sig av det man lärt som om sig själv när man går ut på exempelvis second handrunda och förhoppningsvis minimerar man även risken för felköp.

Har du någon ”taktik” för att minska felköp?

5 svar på ”Att hitta sin stil”

 1. Tack för tipst med pinterest, har aldrig fattat vad jag skulle kunna använda det till. Har hittills gjort precis som du gjorde förut – samla bilder i mappar och försöka dra slutsatser av det. Problemet är att de ligger otillgängliga när man ska handla… Man vill ju undvika onödiga felköp och även vara effektiv med det man har, kolla in chriselle lims youtube-videos för smarta klädkombos!

  1. Ja det är ju just det som är det kluriga, att man inte har alla sina mappar i affären. Fast nu har man ju det 🙂 jag har som sagt mappar för allt. Kläder, inredning, barnrum, DIY, fotograferings inspiration mm. Perfekt tycker jag och väldigt användbart.

   Nu ska jag ta och kolla in Christelle Lim som du tipsade om 🙂

   Trevlig kväll!

 2. Jag har också tyckt att det varit svårt att hitta min stil, men känner att jag börjar göra det nu. Ett tips är att läsa olika streetstyle-bloggar för inspiration och tips på olika kombinationer. Jag brukar spara mina favoritbilder på just Pinterest. Något som dock stoppar mig i utvecklingen av min stil är att jag inte hittar det jag letar efter. Jag har en exakt bild av vad jag vill ha, men hittar det varken secondhand eller i andra butiker..

  1. Jobbigt när man har en bild i huvudet och inte riktigt hittar rätt. När jag brukar välja ett ”okej” plagg brukar det alltid sluta med att jag inte blir 100 % nöjd..

   Hmm streetsylebloggar säger du.. Det får jag ta och kolla in 🙂

   Trevlig kväll 🙂

 3. Vårt tips är boken ”Klä bort, klä fram och fuska” (endast 129 kr) , en stilcoachning online eller ”lusläsning” av vår blogg! Genom boken, bloggen och/eller stilcoachning lär du dig allt om vilka mönster, färger, former, material, snitt och frisyr som bäst passar både din utsida och insida! Ett enkelt sätt att slippa en garderob full med kläder som inte används. Både bra för dig själv, plånboken och miljön i dagens ”slit och släng” samhälle!

  Läs mer på http://www.rebornlifestyle.com
  eller besök bloggen http://blogg.rebornlifestyle.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *