Mot tandläkaren och det där med flouret

Gårdagens föreläsning gick superbra och jag känner mig påfylld med energi. Jag älskar de diskussioner som uppstår och att få ta del av andras erfarenheter och funderingar och diskutera problem och lösningar tillsammans.
Nu är jag på väg till tandläkaren och är beredd på att få skäll om att jag inte har extra flour. Jag har inte grotta ner mig i flourfrågan och har nog egentligen ingen åsikt varken åt ena eller andra hållet. Vad är din åsikt i flourfrågan?

2 svar på ”Mot tandläkaren och det där med flouret”

  1. Eftersom fluor är ett nervgift så borstar hela familjen med flourfritt men eltandborste. För oss kändes det självklart. Inget vi vill ha i oss eller ut i naturen. Vi får beröm för våra fina tänder varje gång vi är till hygienist och då är jag otroligt slarvig med tandtråd

    1. Ja, Fluor (F) är ett grundämne som kan i stora mängder vara giftigt, som så mycket annat här i världen. Men vi har inte fluor i tandkräm, det är Natriumfluorid (NaF) som är tillsatt i produkterna. Vet inte var du har läst att fluor är ett nervgift och skadligt? Det cirkulerar mycket om det i olika forum ibland, utan källhänvisningar. Läs gärna här: https://www.smile.se/klinikliw/varfor-jag-ar-trygg-med-att-rekommendera-fluor-till-mina-patienter/ om mina tankar och kunskaper kring detta.

      Har tyvärr sett för många barn komma som ej fått fluor i sin tandkräm, med hål i mjölktänder och tyvärr permanenta tänder. Såklart har inte alla samma behov av det, men att riskera sitt barns tänder…. ja, det är inget jag hade gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *