Ljuvliga skördetid

krusbärsplockningI år fick jag tyvärr aldrig tummen ur att så någonting, men jag planterade i varje fall tre olika bärbuskar. De röda och svarta vinbären gav ingen skörd i år trots blomning, men de röda krusbären är så gott som mogna. I år kommer jag inte att göra något på dem och anledningen till detta tycker jag att bilden skvallrar ganska bra om. Men vad gör det? Finns det något bättre än att få knapra frukt och bär direkt från buskar och träd?

Skogen är just nu full av blåbär, vildhallonen som växer invid vår tomt har börjat mogna och de äppelkarten som inte barnen har ätit upp börjar så sakterliga bli klara de med. Ljuvliga älskade skördetid!

 

Ett svar på ”Ljuvliga skördetid”

  1. Åh, krusbär! Vi har en krusbärsbuske på vår lantställe, men den står himla illa till så jag har funderat på om den skulle gå att flytta. Vi skulle egentligen åkt dit i måndags, men barnen blev sjuka så vi avvaktar till nästa vecka (och det känns helt ok med tanke på vädret här just nu). Längtar ut ännu mer nu när jag tänker på alla bär som bara väntar på att bli plockade!

    http://ekomammaistan.wordpress.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *