Jag som hade tänkt nolla

20120824-143828.jpg
Jag hade stora planer på att nolla denna veckans in-lista. Klarade mig ganska långt in på veckan faktiskt, men så for jag inom second handbutiken ”åter i bruk” igår och hittade en hel del bra att ha grejer. Ytterligare en tesil, ett halvlitersmått (som enligt min syster är hennes mest använda mått) och inte mindre än 3 lunchlådor i rostfritt stål, perfekta nu när alla i plast har förvisats till källaren. Jag har ju som sagt inte kommit överens med mig själv om hur jag vill gå vidare med dem. Återvinningen eller second hand?

Rostfritt stål måste väl ändå räknas som det allra bästa? Det går ju aldrig sönder och kan gå i arv generation efter generation. Ångrar faktiskt att jag inte tog rostfria bunkar efter mormor. Vem vill inte baka kaka i samma skålar och formar som ens mormor gjort i alla år..

11 svar på ”Jag som hade tänkt nolla”

 1. Vad roligt att du hittade lådorna. Fanns det fler? Jag har också funderat på om man ska återvinna eller ge bort de gamla. Men jag tror att ge bort är det bästa. Och det på grund av att många faktiskt vill ha plast. De blir ju inte mer medvetna om man återvinner lådorna. Det måste ordnas på annat sätt. Jag tror att man kan förhindra att en ny plastlåda inköps genom att ge bort dem. Men som sagt är det en svår fråga eftersom man ger bort dem av en anledning som inte är bra.

  1. Det fanns en i aluminium kvar. Jag köpte de 3 i rostfritt som fanns. Ja det är ju lite klurigt, men i sinom tid kommer jag förhoppningsvis fram till vad som känns bäst 🙂

 2. Pingback: Veckans IN:UT »
 3. Jo, jag tänker att det är så att kommunerna endast samlar in förpackningar (och tidningar), i strikt mening alltså. Vi har ingen annan slags återvinning i Sverige idag. Återvinningen av förpackningarna finansieras av de som producerar förpackningarna och det p.g.a. en förordning beslutad av regeringen som gör att alla förpackningsproducenter är skyldiga att erbjuda återvinning. De är såklart inte villiga att ur egen ficka finansiera återvinning av sådant de inte tillverkat. En lunchlåda i plast är ingen förpackning och lunchlådeproducenterna finansierar inte heller något sådant alternativ. Ofta ser man att folk drar med allt möjligt till återvinningsstationerna, men mycket hamnar fel. Nu tänker man väl att man kan smuggla in en och annan glas och plastprodukt som inte är förpackning … och visst, det kanske funkar. Men om många utnyttjar systemet (med goda intentioner, såklart) så kanske förpackningsproducenterna säger stopp och belägg, det här vill vi inte finansiera. Visst vore det bra om allt kan återvinnas, men saker och ting går ändå framåt, om än långsamt.

  Här kan man läsa på lite! http://www.ftiab.se/

  1. Lunchlådorna jag funderar på att återvinna har återvinningssymbolen, med en 7:à i, på sig så den får ju återvinnas i plastcontainern. Det är för mig självklart att plast inte ska slängas med plast bara för att det ÄR plast. Dock tror jag detta är något som många inte tänker på och detta är helt klart något som är värt att lyftas fram här på bloggen 🙂

 4. Har funderat på att återgå till matlådor av stål.
  MEN jag vet att de inte håller tätt riktigt.
  OCH vad gör man då?
  Jo man lägger dem i en plastpåse!!! Och så är plasten med en ändå.
  Funderade då vidare på att sy en liten minikasse av ngn gammal vaxduk. Men så började jag fundera igen. Vad är egentligen den där ”vaxduken” gjord av. Vax? Tror snarare den är gjord av plast. Själva ordet vaxduk misstänker jag kommer från fornstora dagar då det måtte ha varit en tygduk som någon vaxat in med bivax eller annat! Jag har inte kollat upp detta än. Är det någon annan som vet? Får snart förföljelsemani av all plast som smugit sig in precis överallt i det vardagliga livet… 😛

  1. Har faktiskt inte en aning om vad ordet vaxduk kommer ifrån, men ditt resonemang känns väldigt rimligt!

   Ja du past, plast och åter plast. Känner igen känslan av förföljelsemani men hur ska man egentligen komma runt det? På tal om matlådor så använder jag själv matlådor i rostfritt och har inte märkt att de läcker *peppar, peppar*. Använder även glasburkar som lunchlådor. De sluter ju tätt ordentligt 🙂

 5. Är på jakt efter en Tesil som på bilden, och min fråga är om du överhuvudtaget vill sälja den ??

  1. Hej Kenneth

   Jag har hittat flera sånna tesilar på loppisar så mitt tips blir att du får ge dig ut i loppisdjungeln 🙂 Jag håller mina väldigt kärt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *