Ingenting är gratis!

Sjukt billigt hållbar konsumtionSminket är borttvättat och världens finaste pyjamasbyxor är på. Jag har slagit mig ner i det hörnet i huset som har bäst ljus när mörkret fallit där ute och det är kolsvart. Vi har konstaterat det några gånger, att vi kanske inte har tillräckligt med lampor, men det tar ett tag att jaga rätt på de perfekta lamporna när tiden för loppisar har varit knapp.

Jag läser sällan romaner utan ska jag ta mig tiden att läsa så vill jag gärna lära mig något utav boken jag läser. Denna gången är det boken ”Sjukt billigt – vem betalar priset för ditt extrapris” som fått följa med mig hem från bibblan. Boken handlar om tillverkningsindustrin i Kina och som många av er vet sen tidigare så är just hållbar konsumtion och hur priserna kan pressas så hår som ligger lite extra i intresse här (tillsammans med kemikaliefrågan, men dessa går ju faktiskt lite hand i hand).

Nu ska jag fortsätta läsa, men om ni har några frågor så lämna gärna en kommentar eller hör av er via mail. Har du något tips på bok i samma genre som bara måste läsas?

 

 

6 svar på ”Ingenting är gratis!”

  1. Boken du läser påminner mig om inlägget kring Slow Fashion som vi skrivit tidigare:
    Idag produceras otroliga mängder kläder och en kläddesigner som tidigare skapade modekollektioner utifrån våra fyra säsonger har nu fått vänja sig vid ett betydligt högre tempo med krav på nyheter varje vecka. Billigt ska det vara också, till ordinarie pris förväntas vi kunna handla ett linne för 49 kronor och en tröja för 149 kr… Fortsättning och mer om Slow Fashion här:
    http://minimalisterna.se/snyggare-garderob-med-slow-fashion/

    Jag läser just nu två böcker som jag lånat på biblioteket 🙂
    – Genaration Ego – Om dagens unga som kallas för den mest självupptagna generationen någonsin. Varför har det blivit så och vad får det för konsekvenser?
    – Den onda badankan – om kemikalier i vår och våra barns vardag. Förstår att du redan läst den 🙂

  2. Fin blogg. 🙂

    Jag skulle nog rekommendera dem här två böckerna: Shopstop : rapport från ett celibat av Gunilla Brodrej och Bomull – En solkig historia av Gunilla Ander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *