Hållbart strandmode 2017

Att klä sig hållbart på stranden är inte alltid så lätt. Av olika anledningar så lämpar ju sig vissa materialval bättre än andra och här står olika plastbaserade material sig bäst. De håller formen när de är blöta och de torkar hyfsat snabbt. Idag finns det en uppsjö av snyggt hållbart strandmode och det syns nog tydligt om man kollar på kollaget att jag har en favorit, nämligen Underprotection som jag senast köpte en BH ifrån.

Både den ljuvliga trekantsbikinin och den svarta baddräkten med snörningen är från danska Underprotection och lika så den bladmönstrade bikinin och baddräkten. Förutom att de helt klart nailar designen på sina plagg så är de gjorda av återvunnen polyester och tillverkade i fabriker som är certifierade av Fair Wear Foundation.

Den härliga retrobikinin kommer från svenska företaget Miss Janna och  är gjorda av återvunnen nylon. Det jag tycker är härligt med dessa är att de är raka motsatsen till det lite mer sexiga Underprotection. Det är trullor som går upp över naveln och en överdel som man inte behöver vara rädd för att fylliga behag ska ramla över bord. Båda dessa stilar tilltalar mig väldigt mycket!

Även för den som är gravid så finns det några hållbara alternativ på marknaden. Längst ner till höger så ser ni en amnings- och gravidbaddräkt från Boobdesign. Härligt med en baddräkt som sträcker sig över båda dessa perioder tycker jag. Själva baddräkten är tillverkad av återvunnen polyamid och är certifierad med ÖKO-tex 100.

I kollaget har jag valt att ta med två olika sorters solglasögon för snygga och hållbart tillverkade sånna ploppar det upp mer och mer av. De översta glajjerna är gjorda av återvunna gamla fiskenät och kommer från Karün. Solglasögonen i trä kommer från Sideroot och kommer från FSCmärkt trädavverkning och för varje par glasögon de säljer så donerar de 10 träd genom Trees For The Futures Forest Garden Program. Mycket fint de båda företaget gör!

Skorna på bilden kommer från TOMS. Ett företag jag fick upp ögonen för genom Josefin och Vanja då de nyligen gjort ett samarbete med dem. Det är egentligen inget särskilt med själva skon och dess material sett till hållbarhet utan här är det det som företaget gör som jag blir lite extra glad för. Det är nämligen så att för varje par skor som de säljer så skänker de ett par skor till ett barn i nöd.

Jag ar inte fått med dem i kollaget men för er som inte vill punga ut med över tusenlappen för era badkläder så har exempelvis KappAhl en kollektion som heter Dreams through a Lens och där i ingår bland annat en bikini tillverkad av återvunnen polyester och där kostar bara en överdel 130 kr!

Vad tycker ni om den här typen av kollage? Ge gärna en tumme upp eller tryck på hjärtat så jag får en vägvisning om vad ni uppskattar <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *