Hållbart mode är mycket mer än eko och reko

I mitt förra inlägg nämnde jag min väska från Kate Spade och den är bara ett av alla köp som för mig kvalar in som hållbart köp/mode!

Hållbart mode för mig är nämligen så mycket mer än att bara välja eko och reko. Det är att alltid välja mina köp med hjärta och eftertänksamhet. Att köpa det jag verkligen, verkligen vill ha oavsett rådande trender och vad andra tycker. Därför tar det också ofta väldigt lång tid innan jag hittar det jag verkligen vill ha och sen ytterligare tid innan ett köp faktiskt blir av.

När jag och mannen var i London för 2 år sedan för att fira hans 30-årsdag så fick kuvertväskan från Kate Spade ni ser på bilden följa med hem. En väska som i sin stil är ”typiskt jag” och jag älskar den. Det som grämer mig lite är avsaknaden av fancy smancy happenings att gå på men på förra veckans bröllop var den såklart ett givet inslag och den har varit det sen den köptes.

I London hade jag såklart inte eoner av tid att fundera ihjäl mig men jag hade länge velat ha en kuvertväska eftersom jag inte hade någon motsvarighet och den formligen skrek Angelica i sitt utförande och jag har inte en dag sen dess ångrat mitt val. Det för mig är ett hållbart val.

Det optimala är ju såklart att hitta något som är eko och reko, som det finns ett verkligt behov av och som faller mig väl i smaken men det är långt ifrån alltid det går så ibland får just eko och reko stryka på foten till förmån för utseende. Det är också därför jag ofta handlar begagnat. För då tär jag lite mindre på miljön men behöver inte tumma på utseendet. Gör jag det så är det väldigt stor sannolikhet att inte grejerna kommer till användning.

Hur resonerar du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *