Chokladbollens dag och att få låta barnen vara delaktiga

Idag har vi en ledig dag, barnen och jag. Någon på instagram skvallrade om att det var chokladbollensdag idag så jag kände att det var min plikt att för se kulan med en chokladkula (eller två.. ehm fem). De är inte ett dugg hälsosamma men ingredienserna är rakt igenom eko iallafall 💚 eller nu ljög ja.. strösslet är det inte 🙈

Jag tycker det är 1) roligt att baka med barnen och 2) viktigt att försöka hitta en balans. Jag har ju publicerat många olika receptversioner av raw foodbollar, nyttobollar, dadelbollar (kärt barn har många namn) genom åren men det är långt ifrån alltid fikan är nyttig här hemma..

Just chokladbollar var något av det första jag fick baka själv hemma när jag var liten. Tror det är för det är enkelt att göra (få ingredienser) och kräver varken vassa verktyg eller värme. Det kan man inte riktigt säga om raw foodbollar då det kräver en blender eller stavmixer, något jag inte vill att barnen ska hantera utan mig.

Vanliga bollar kan dock barnen få göra med mindre övervakning. De är ju så stora nu, kan läsa och jag tycker det är bra träning att följa recept och lära sig mått. Vad gör då det om de innehåller raffinerat socker och mängder av smör 🙈

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *