Fyllt på i ekologiskt te i lådan

ekologiskt teJag har inte lärt mig dricka kaffe. Eller jag försöker, vad nu det ska vara bra för. Så jag har lärt mig att dricka Dirty chai och föredrar numer det framför vanlig chailatte. Men det är primärt te som konsumeras av mig, både på jobbet och hemma. Tror nog jag dricker minst 6-7 koppar om dagen.

Ni som har mig på instagram såg ju att jag hittade ett nytt ekologiskt te. Precis ett sånt te jag letat efter i typ 100 år. En ekologiskt ”vanligt smaksatt” svart te, ett te som är som Lipton. Med BARA vanilj, BARA citron och BARA svart vinbär. Ja ni förstår ju. Follis tea heter iallafall den jag hittade på Sahlgrenska så när jag kom hem började jag givetvis leta efter det på nätet, men tji fick jag. Teet säljs enbart via upphandling till offentlig sektor. Vet ni något annat ekologiskt te med ”enkel” smaksättning så hojta gärna till!

Så jag fick snällt beställa hem lite andra tesorter eftersom utbudet i lådan började sina. Ett svart ekologiskt och fairtrademärkt vaniljte hittade jag. Dock i lösvikt och bara påsar om 500 gram. Förstår ni hur mycket te 500 gram är? Te väger ju ingenting! Tur att det nog är det godaste vaniljte jag druckit. Det är säkert inte bara jag som använder mig av ekologisk bourbon vaniljpulver. Detta smakar ungefär samma, mustigt och inte parfymerat som smaksatta teer ibland kan kännas. Om detta är fint ekologiskt vaniljpulver så är Lipton vanillinsocker.

Sen köpte jag två olika påsteer också för det är inte alltid jag orkar greja med löste..

Vilket är ditt favoritte?

5 svar på ”Fyllt på i ekologiskt te i lådan”

 1. Pu’erh, roiboos med smak av hallon och tangerine och högkvalitativt vitt te. Köper alltid löst då vissa tepåsar är i plast och det vill jag undvika.

 2. Låter väldigt gott med vaniljte! 🙂 Trots att ingen av oss dricker kaffe men däremot flertalet koppar te per dag, så är vi tråkiga nog att älska ekologiskt Earl Grey. Jag, Fru Minimalist, är även en sucker för Chai-te, och det blir minst en kopp sådant på jobbet per dag.

  Du har väl sett våra nya fina te-silar som blivit en favorit här i minimalisthemmet?
  Finns bild på Instagram någon dryg vecka bakåt i tiden, samt här:
  http://minimalisterna.se/lat-resan-ta-sin-tid/

  Sen är det ju det här med te-burkar vs ha kvar teet i sin originalpåse etc. Vi har rensat bland teburkarna men har några kvar för här är det nästan enbart löste som gäller:
  http://minimalisterna.se/te-pasar-och-burkar/

  Måste fråga vad Dirty Chai är för något? Aldrig hört talas om 🙂

  1. En dirty chai är en chai latte med en espressoshot i 🙂 Smakar lite som en kaffekaramell typ.. sött och med en eftersmak av kaffe..

   Yes jag har sett tesilarna och gillar dem eftersom de är så täta.. just silar brukar annars bli ett problem när man tex drick roiboos eftersom det är så finkornigt. Jag har löst det tillfälligtvis genom att när jag dricker roioos använda mig av engångsfilterpåsar för te

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *