Full rulle

20131222-210051.jpg
Bättre sent än aldrig kommer här en liten uppdatering. Det är ju en hel del som ska fixas och donas med så här innan jul. På jobbet skulle mycket checkas av innan flera dagars ledighet och här hemma skulle granen kläs, paket slås in och julgodis bakas medan julmusiken flödar ur högtalarna.

Varje helg fram tills nu har det pysslats med olika saker. Det har varit granar som skulle klippas ut i papper och kläs med paljetter och glitter, det var pepparkakor med kristyr, igår var barnen med och klädde grannen hos bästa vännerna och idag har det bakats pepparkakor, Rocky road och olika tryfflar.

Vi har dessutom rotat fram gamla bokmärken som fanns i mina gamla bokmärkesalbum i källaren och gjort kristyrhängen. Det är lite svårt ibland, det där med att ta och göra nått med saker som har ett affektionsvärde och när de är lite drygt 20 år gamla så blir det lite extra svårt. Ni kanske minns minimalisternas ekvation? I vilket fall är mitt råd ”bara gört”! Jag upplever det som lättare och lättare för varje gång jag fattar ett sådant beslut. Och klart det är bättre att barnen får pyssla med dem än att de bara ligger där i albumen. Det är ju inte så att jag sitter där och bläddrar och minns tillbaka var och varannan dag. Och ska jag vara helt ärlig så är det bara ett bokmärke jag minns händelsen kring av alla som jag har…

6 svar på ”Full rulle”

 1. Hej! Jag har en fundering kring allt inslagspapper kring jul. Jag älskar att slå in, fina papper och varpgarn och så. Men tanken slår mig naturligtivs att det är slöseri och förkastligt. Speciellt efter alla klappar är öppnade, då jag ser berget av de fina papperna som just förvandlats till skräp. Har en fundering att sy presentpåsar till nästa jul. I varierande storlekar. Hur tänker du kring detta med presentpapper?

   1. Förlåt! Klart det får. Hade bara missat att godkänna den.

    Jag hade både sydda julklappspåsar, presentpapper på julklappar som jag slagit in med sonen, och några få finare paket med stuvpappersbitar, spets och organzaband till de få jag vet verkligen uppskattar det och som själva kommer ta tillvara på det. Dessa är inslagna i sånt jag samlat på mig från paket och dylikt som jag själv fått genom åren..

    1. Flåt om jag var ivrig, men jag brukar sällan lämna någon kommentar. ☺️ Jag tänker som du, lite extra krut till dem som jag vet uppskattar det. Som sagt, sypåsar blir det till nästa jul, en del iaf! Tack för svar. God fortsättning!

     1. Hihi ingen fara 🙂 vet hur det är när man väntar på svar och brukar inte missa men så här i juletider är minnet inte riktigt som det brukar. Mycket som ska slåss om platsen

 2. Kristyrhängen!
  Jag som just funderade på vad vi mer skulle kunna hänga i granen som inte riskerar att gå sönder av nyfikna små barnfingrar. Extra toppen att jag också kan använda mina gamla bokmärken och alltså inte behöva köpa något nytt. Jag brukar ta av dem och sätta på kort, paket etc, men tack vara idoget samlande så finns det många bokmärken kvar.

  http://ekomammaistan.wordpress.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *