Förskolan nästa

Tidigt i morse befann jag mig på P4 Sjuhärad eftersom de läst på bloggen att jag har mycket på gång just nu. Jag valde när de ringde att avslöja ett av mina nästa mål som jag haft på gång ett tag nämligen att kemikaliesanera förskolorna. För jag vill ju så klart att mina och andras barn ska ha det bra på förskolan utan att behöva gå runt och slicka på en ftalatanka och kravla runt på ett PVC golv. Några av er vet säkert om att Naturskyddsföreningen har inventerat förskolor under våren och sommaren och nu är det dags för del två, att gå ut och föreläsa i mitt företag Kloka val.

Jag hann inte ens säga en tredjedel av allt jag ville dela med mig om men för den nyfikne befinner jag mig ca 1 h och 43 minuter in i morgonsändningen (efter Dire Straits låt)

Ni kommer säkerligen få höra mer om detta här på bloggen och då kommer ni med stor sannolikhet bli bekanta med Marcus och Elin som även dem är engagerade i den här frågan.

Ps. Nu är det bara en dag kvar att rösta i En lagom dos grönts tävling, så om du tycker jag förtjänar att vinna skulle jag bli väldigt tacksam om du ville ta några sekunder och kika in och lägga en röst på Ekomorsan. Tack!

 

Här kommer klippet (och om du inte får upp det inbäddade klippet kan du klicka här)

 

13 svar på ”Förskolan nästa”

 1. Åhh! Har länge tänkt på det där med att kemikaliesanera förskolor. Men inte fått tummen ur. Är det inventerat i Borås? Jag är gärna med o hjälper till om du behöver det.

 2. Intressant och bra framträdande i radion 🙂
  Jag har hyfsat nyligen börjat läsa på och ta in information kring det här med plastens farlighet. Till den dagen vi själva skaffar barn skulle jag vilja vara påläst och ha gjort medvetna val. Det vor intessant om du kunde skriva lite om hur man börjar plastbanta och vad man kan byta ut sakerna mot. Vad är lätt att byta ut och vad är viktigt att byta ut. Vi använder exempelvis plastlådor till förvaring av mat i frysen liksom har matlådor av plast till jobbet (vi värmer inte maten i dessa). Jag dricker ur en plastflaska på gymmet men har sett att det finns BPA-fria plastflaskor, är dessa betydligt bättre alternativ?

  1. Hoppas du vill följa min djupdykning i 5 områden hemma hos oss och att du känner att du då får svar på dina frågor. När det gäller plastflaskan så är kanske en BPA fri flaska ett bättre alternativ men vad har de då ersatt det med och hur påverkar den människokroppen och vattenlevande organismer? Ska du ändå köpa en ny flaska skulle jag om jag var du satsa på en i glas (exempelvis en från Lifefactory som har silikonhöje) eller en i rostfritt (KleanKanteen brukar vara väldigt populära)

   1. Självklart kommer jag följa din djupdykning, med stort intresse dessutom 🙂

    Ja, KleanKanteen har vi fyra stycken hemma av varierande storlek och funktion. Två med skruvlock och två med plast-”pip” som man dricker ur som liknar vanliga plastflaskor. Ska ta och göra slag i saken och rensa bort de vanliga plastflaskorna ikväll. Tack för sparken i baken! 🙂

    1. Hihi ja med fyra bra flaskor borde ju knappast de giftiga behövas? 🙂

     Ja vi är bra på att ge varandra en liten puff där bak. Häromdagen gick jag bums och rensade och organiserade filerna på skrivbordet efter att ha läst ert inlägg om fotografier 🙂

 3. Bra pratat och viktig info! Kul med en gammal ”granne” i tävlingen också. Jag kommer från Ulricehamn men flyttade till Halmstad för 5 år sedan.
  Du, har du några tips om hur en ska förbereda sig inför intervju/radioprat?
  Grattis i förskott till vinsten i Sveriges bästa gröna blogg och tack för en bra blogg!

  1. Jag har skrivit ner lite grann vad jag tror vi kommer att prata om så att jag har det färskt i minnet så jag inte stakar mig. Vanligt är väl alltid frågor som varför du började blogga, om varför du tror att du vann etc.

   Grattis till titeln årets växande frö!

 4. KleanKanteen är skitbra, NordicEko borde göra kampanjer eller mer marknadsföring av dem produkterna!!!!!

   1. Hej,

    Ja, jag tror det iaf när man kollar på deras hemsida : )
    Fick upp ögonen för dem efter Dansc House och insagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *