Förbättra vardagsmotionen

Jag har ett kontorsjobb 8-16 vilket gör att stora dagar av dagen sitter jag still. Räkna även med att jag sitter på väg till och från arbetet, på eftermiddagen har barnen ofta en fritidsaktivitet så då sitter jag och tittar på, sen hem till soffan där jag sitter framför dumburken och varvar ner.

Ja ni förstår ju själva. En himla massa sittande helt enkelt. Vilket gör att det är extra viktigt att jag försöker komma ihåg att röra på mig emellanåt under dagens lopp.

I ett par års tid har jag haft en Fitbit charge HR, men jag tappade den i en av skumbassängerna när vi var på hop n pop och den blev förlorad för alltid. Meddelade såklart i kassan men ännu inget samtal.

I julas fick jag en ny Fitbit av mannen i julklapp, en Alta HR så efter flera månader utan kan jag återigen mäta steg. Det som är bra är att den vibrerar till vid för låg aktivitet på en längre stund så jag påminns om att gå en liten vända.

Denna mäter även sömn och jag har länge känt att jag sover oroligt. Jag sover inte särskilt djupt och vaknar ofta vilket jag nu också fått bekräftat.. ca 1,5 timme per natt är jag vaken och av 7- 8 timmars sömn är bara 1 timme djupsömn. Resterande tid är primärs lättsamma och en liten del REM sömn.

Jag vet ju att när jag tränar ordentligt, som när jag gick mina morgonpromenader förra våren och sommaren så sov jag som en stock. Jag måste få till någon form av rutin igen och min Fitbit får hjälpa mig hålla koll att jag är på rätt väg 🙂

Jag siktar inte på beach 2018 jag siktar på sömn 2018 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *