Ett nytt bord

Häromveckan ”fyndade” jag ett stringbord på en av facebookloppisarna. På dessa sidor går det med lite tur att hitta en hel del fint, men det är ibland lite trixigt att leta. Vissa bilder ligger direkt i loggen, medan andra ligger i en av alla tusentals mappar och jag vet inte vart jag ska börja leta riktigt. I vilket fall så föll det sig så att detta underbara teakbord med stringunderrede blev mitt. Det gjorde lite ont i hjärtat på mig när jag såg det eftersom det blivit målat, men jag hoppas nu på att kunna slipa bort färgen och olja in det istället och att det då åter igen ska få se ut som back in the old days.

Att ta ”före” bilder är dock ungefär så svårt som det ser ut att vara och av uppenbara skäl brukar det inte ligga vare sig tidningar under eller ligga böcker och stå ljuskoppar på. Och lugn bara, lugn, thékoppen är utan innehåll 😉 I dagsläget används istället bordet som ”gåbänk”, men det blir använt iallafall.

2 svar på ”Ett nytt bord”

  1. Fint!

    Skrattade när jag läste det du skrev om att det blivit målat, för min första tanke var att ”åh, vad fint med vitt vi kanske skulle måla det likadana bord vi har”. Det har dock blivit ”målat” på fri hand av ett barn så det känns som att teaken inte är så rolig längre.

    1. Haha men E är väl en fantastisk konstnär och ni vill väl spara på alla hennes alster 😉 Om ni fortfarande vill ha kvar teaken så kan du ju slipa bort konstverket och olja om det. Eller måla det vitt om du gillar det bättre. Det är ju alltid bättre att måla om än att konsumera nytt. En av anledningen till att jag tyckte det var synd att det var vitt är för jag är så trött på allt det vita och ville få in lite trä i allt det grafiskt svart/vita här hemma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *