Ett annat alternativ

Efter dagens kalas begav vi oss för veckans storhandling. Vi behövde fylla på med en del varor inför kommande vecka och mitt mål var ju att hitta ett annat alternativ till den ekologiska Arlamöjlken som vi annars köper. Till min glädje hittade jag mjölk från Hjordnära ekologiska mejeri som verkar vara ett riktigt bra mejeri ur miljösynpunkt. Mejeriet räknas nog inte som närproducerande företag men det ligger iallafall ”bara” 14 mil bort.

Tyvärr fanns bara Arlas Laktosfria ekologiska mjölk, men 3 av 4 mejeriprodukter som byttes ut den här gången måste jag anse vara gott nog.

 

Ps. Om ni gillar bloggen och det jag gör för vår miljö skulle jag bli jag glad om ni ville lägga er röst på mig, Angelica, som Borås miljöhjälte 🙂

7 svar på ”Ett annat alternativ”

 1. Tack för de goda kakorna! 🙂

  Har tipsat mina bloggläsare nu också om att man gå in och rösta på dig nu, håller tummarna! 🙂

 2. Heja! Jag för också en kamp när det gäller mejeriprodukter här hemma men det är verkligen svårt att komma från Arla. Hade en lång diskussion men en arlabonde när jag var ute hos mamma på landet i helgen och visst är det inte bara svart och vitt. Men efter pratet med honom och arlas kamp om att bli världens 6 (?) största mejeri blev jag om än mer osugen att stödja dom. Jag köper mjölk från en kanonbra liten producentförening här i uppland som heter Sju gårdar. Vet att alla inte har den möjligheten och tyvärr så ägs ju Hjordnära av Skånemejerier så det är ju inte så litet. Men kanske bättre än arla? Fy vad svårt det är!

  Jag ska gå in och rösta på dig!

  Ha en fin söndag!
  KRAM

  1. Jo jag läste att Hjordnära till stor del ägs av just Skånemejerier så det ingår ju som en del av ett större företag. Men jag tyckte de hade en fin kretsloppstanke och deras mjölk kommer endast från bönder från 7 gårdar inom 2,5 mils radie. Det är ju sannerligen inte lätt att välja ”rätt”, men innan jag vet bättre är så blir detta bästa alternativet 🙂

   1. Det har du helt rätt i! Jag hade nog också valt Hjordnära om jag inte haft Sju gårdar. Minns bara att jag blev så besviken när Skånemejerier köpte upp dom men det handlade ju förmodligen om att för få köpte deras produkter. Hoppas att dom kan förhandla sig till bra priser av Skånemejerier… I helgen rensade jag för övrigt ut plastredskap i köket inspirerad av dig. Tack för all inspiration! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *