En FSC-märkt barnbok

Denna veckan har det ju, i och med ett brev från en läsare, handlat en del om presenter och presenttips till barn så därför tänkte jag nu dela med mig av vad som låg i ett av det tidningspappersinslagna paketen.

Föräldrarna till födelsedagsbarnet hade önskat att om man köpte böcker skulle de vara ett ”icke könsstereotypt slag” och jag visste direkt var jag skulle börja leta. På Olika förlag. Boken ”Allan och Mike” tycktes i mina ögon vara ett bra val då födelsedagsbarnet precis börjat förskolan. Allan har i boken precis blivit lämnad för dagen på förskolan och är ledsen, så som många barn ibland kan vara somliga dagar när föräldrarna lämnar dem. Då ryker Mike in och föreslår att han kan vara Allans pappa och en pappa-barnlek tar vid. Hur underbart låter inte det?

Att boken dessutom är FSC märkt gör ju bara valet ännu bättre! Vi måste ju värna om våra skogar och att dessa brukas på ett ansvarsfullt sätt.

 

Ps. Om ni gillar bloggen och det jag gör för vår miljö skulle jag bli jag glad om ni ville lägga er röst på mig, Angelica, som Borås miljöhjälte :)

5 svar på ”En FSC-märkt barnbok”

    1. Haha jo den titeln förtjänar jag nog inte 😉 vad Och till vilket nummer smsade du?

      Det ska vara ”reward angelica” utan ”” till nummer 72456

  1. Benjamin tackar för den fina boken! Det har blivit en av hans favoritböcker, så vi läser den nästan varje kväll 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *