En bra tacokrydda

Då var det fredag igen och kring många köksbord så samlas man för den traditionella fredagstacon. Det ultimata fredagsmyset och så ofta även hemma hos oss 🙂 Därför tänkte jag ta fredagen i ära att tipsa om en bra tacokrydda.

För lite drygt en månad sedan läste jag nämligen Ann Fernholms granskning av Santa Marias olika färdigprodukter och jag minst sagt förfärades över hennes resultat även om jag vet innerst inne att mycket av de produkter som finns på våra hyllor inte är bra för oss utan är väldigt näringsfattiga. En av produkterna som hamnade på listan var Santa Marias tacokrydda som vars första ingrediens egentligen var rörsocker (mer än 19%). En hopslagning av kryddor och benämnt det kryddblandning gjorde att det såg ut att hamna mycket senare och på detta innehåller den även en saltmängd på 4-6%.

Jag är inte en fena i köket ska erkännas och jag tar gärna genvägar i form av exempelvis färdiga kryddmixer. Det finns ju inget enormt utbud av ekomixar så det var med stor nervositet jag vände på kryddmixen vi brukar köpa från Garant och blev väldigt glad när jag såg att det var varken socker eller salt i den utan enbart rena kryddor. Har du tips på fler färdiga kryddmixar av det bättre slaget så dela jättegärna med dig i kommentarsfältet! ✨

Något jag aldrig tar en genväg på är guacamolen. Den görs alltid från scratch och extra glad är jag för det när jag såg att Santa Marias bara hade 1,5 % avokado 😱😱😱😱 Vart är alla näringsämnen och nyttiga fetter?!

Äter ni fredagstaco hos er?

8 svar på ”En bra tacokrydda”

  1. Ja, det händer att vi äter taco på fredagar 🙂
    Just tacokrydda var min ”inkörsport” till att börja tänka mer på vad man kan göra själv från grunden istället för att köpa färdigt.
    Så jag kryddar med t ex svartpeppar, paprikapulver och chilipulver osv, och icke att förglömma spiskummin som står för själva taco-smaken. Om inte äter kött, så kan man bara krydda med spiskummin direkt på grönsakerna, funkar det också. Ha det gott!

  2. Oj då, hade jag inte hört talas om, men det kunde man nästan misstänka. Bra tips på Garant, ska jag definitivt kolla in nästa gång, är så glad att det finns så många fler ekologiska alternativ på Willys nu
    Och guacamole på burk Låter som en dålig ide i sig att försöka spara en öppna avokado och få den att hålla sig fräsch och god.

  3. Det finns ett jättebra recept på egen tacokrydda i Mera Vego eller Ännu mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo som vi har gjort och som räcker till flera tacofredagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *