Det är viktigt med en bra bas

ecobeautyshop_primer
När jag började läsa på om kemikalier fick jag ärligt talat lite panik och kastade ut nästan allt jag hade i sminkväskan. Men sanningen är den att jag älskar smink! Jag kollar ofta på olika tutorials och älskar konceptet med contouring, att skugga och framhäva ansiktsdragen.

Men som med allt annat så är det otroligt viktigt med en bra bas så därför valde jag för ett par veckor sedan att köpa på mig just lite nya basprodukter från Ecobeautyshop. Det ena är ett serum från John Masters Organics vilket är guld värt nu när det börjar bli kallare ute och jag snart står där med min glåmiga vintertrötta hus.

De andra två flaskorna från Zuii är primers vilket jämnar ut ansiktstonerna. En grön för att trolla bort rodnader och en aprikosfärgad för att få bort det mörka under ögonen. Förutom att jämna ut så är just primer primärt till för att få sminket att sitta som berget hela dagen och är en produkt som används efter dagkrämen men före foundationen.

Hur ser det ut i din sminkväska? Är den välfylld eller är blir det mest bara lite mascara? Ekologiska produkter eller konventionella?

 

PS. Håll utkik på instagram (@ekomorsanangelica) för om några dagar kommer det komma upp en tävling där du kan vinna 3 st nagellack från Kure. En tävling som är i samarbete med just Ecobeautyshop

7 svar på ”Det är viktigt med en bra bas”

 1. Åh jag är jätteintresserad av smink, men sminkar mig nästan aldrig tyvärr då jag svullnande upp som en ballong av det mesta jag testade. För ett par år sedan fick jag veta varför av min bästa vän, att det mesta konventionella sminket innehöll nickel (jag är en extrem nickelallergicker) så då fick jag förklaringen till varför. Jag gick då och köpte lite produkter av Une som inte innehöll nickel och mascaran funkade jättebra. Dock innehöll det bismuth oxychloride i deras mineralprodukter som jag tyvärr också reagerar på. Nu har jag fått höra att Back to Earth ska vara ett bra märke utan det så ska testa det härnäst.

  Nagellack däremot har jag florerat i, köper Beneco mest då jag lätt får tag på det. Vill gärna testa Kure’s också!

  1. Oj att det kan finnas nickel i har jag inte ens tänkt på!! Vad heter det på innehållsförteckningen?

   Jag kollade dessa tre produkterna och alla saknade bismuth oxychloride.

   Jag kollade mina produkter från UNE, en BBcream concealer, ögonskuggepalett och mineralpuder och alla innehöll dem bismuth oxychloride!

   Mina ögonskuggor från nevecosmetics saknade bismuth oxychloride men kanske den innehåller nickel?

   Både Kure och Zoya är superbra tycker jag som använder nagellack dagligen

   1. Hej igen. Kollade upp det och enligt en hudläkare jag fann finns det i själv färgpigmenten som en förorening. Vad bra att de basgrejer du visade upp inte innehöll bismuth oxychloride. Det verkar vara många som reagerar på dem.

 2. Jag tycker det är otroligt skönt att ha en sådan liten sminkväska som jag har. Fyra saker skulle jag säga att den innehåller; mascara (eko), concealer, läppglans (eko) och eyeliner.

  Letar fortfarande efter en bra BB Cream, har du någon att tips om? Gärna eko såklart. 🙂 Letar dock inte så aktivt så det kanske inte är så konstigt att jag inte hittar någon någon gång. Blir nog mer aktuellt nu när jag börjar jobba efter föräldraledigheten och kommer sminka mig dagligen igen.

  http://minimalisterna.se/farre-farger-for-fejset/

 3. Hej!

  Halkade in på din blogg och du är definitivt en blogg jag tänker följa!

  Min fråga är, såg att du är från borås, o jag o min lilla familj ska flytta dit, vi har bott i stockholm hela livet, men vi vill byta stad. Min fråga är då, om du vet någon bra förskola? Lillen är 6 månader. Vill att han får ekologisk mat.

  Mvh mikaela 🙂

  1. Hej Mikaela

   Vad roligt att du gillar bloggen!! Och välkommen hit från storstan!!

   Alla förskolor jobbar ju för att få in mer ekologisk mat, men vet ingen som jobbar uteslutande med det. Det finns ju 3 st montissoriförskolor, kanske att dem är bättre än de kommunala? Vart någonstans ska ni flytta? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *