Dags att rensa badrumsskåpet

Denna veckan är det enligt utmaningen dags att ta sig an och rensa badrumsskåpet. Rensa ut, göra rent och ställa i ordning. Men framförallt att få en överblick på vad man faktiskt har och använder.

Ni vet väl om att allt i badrumsskåpet har ett bäst före datum? Krämer, deodoranter och dylikt brukar ofta hålla i 12 månader efter de öppnas medan ”torra produkter” så som ögonskuggor har en hållbarhet på ungefär 24 månader. Öppna badrumsskåpet och gå igenom alla produkter så de inte har passerat datum.

När tvättade du ur dina sminkborstar sist? De innehåller snabbt en stor mängd bakterier och bör tvättas regelbundet. Produkter av syntet kan du tvätta med såväl schampo som diskmedel, medan man enbart ska använda sig av milt schampo om borstarna är av naturborst. Sköter man om sina borstar håller de längre.

Töm ur badrumsskåpet och ställ enbart tillbaka det som du vet att du kommer att använda och som inte passerat datum. Viktigt är även att sortera de produkter som ska kastas rätt. Till exempel så ska nagellack sorteras som farligt avfall. Många kommuner har en sorteringsguide där man kan kolla om man är osäker.

Tanken, för mig, är inte att jag ska kasta, kasta, kasta för att sen köpa nytt utan att få en överblick över vad jag har, vad jag använder och vad jag kan tänkas behöva fylla på. Just nu saknar jag ingenting, det vet jag. Jag har ju inte någon gång stått i badrummet och tänkt att just det här skulle jag behöva. Man kan tycka att man behöver något, men behöver man det verkligen om man tänker efter? Åter igen ett tillfälle för eftertanke.

Har man inte full kontroll över vad man faktiskt har så blir det lätt att man köper dubbelt. Vet till exempel att jag har 3 röda nagellack i näst intill exakt samma röda nyans. Saken är bara den att jag aldrig målar mina naglar röda för jag känner mig inte bekväm i det. När det kommer till just ”felköp” så har man ju ett gyllene tillfälle att ge vidare till någon i ens bekantskapskrets som gör åt produkten istället för att de står kvar i skåpet och blir dåligt.

Glöm inte bort att göra åt olika rese- och provförpackningar du har liggandes. Dessa går ju också ur datum. När olika småflaskor blivit tomma kan man ju dessutom spara dem för att sedan kunna fylla på dem när man väl ska ut och resa eller åka till badhuset/gymmet etc.

6 svar på ”Dags att rensa badrumsskåpet”

 1. HiHi… det där är så jag. Har massssor av grejer jag kan kasta. Nagellack som jag vet kan användas EN enda gång… om man hälleri aceton. Sen samlar jag på schampoflaskor från hotellrum man bott på. Borde rensa, det behövs hos mig… kollar igenom ibland och säger… det där ska jag använda mer… men så blir de oftast inte. Fy på mig! =) Kram

 2. Varför blir det ofta dubletter eller tripletter av nagellack? Men just det är ju okej att dela med kompisar, tur det.

  Annars blev det en ordentlig rensning av badrumsskåpet när vi flyttade och nu kör vi tvål och kokosolja. Plus några få extra grejor. Sminket håller jag på med nu. Fick en ny mascara häromdagen som jag ska blogga om nu tänkte jag.

  1. Mascaran du bloggat om lät väldigt intressant, så den ska jag titta närmare på när min är slut 🙂 Jag vet inte vad det är med oss tjejer och tro sig behöva galet mycket i badrumsskåpet. Mycket hinner man inte ens använda innan det blir förstört på grund av att man har så många olika alternativ 🙁

   1. Ja nu har jag testat den i flera dagar. Igår fick jag massage och var säker på att mascaran skulle fälla, men icke. Fransarna var som nymålade! Det tar ett par gånger innan man får in tekniken, lite som med kak-eyeliner. Men jag gillar!
    Fransarna blir inte mycket tjockare, men lite längre och mer färg (såklart). För mig är det också ett stort plus att det är plastfritt och att det är ett litet indie-företag. 🙂

    Har svarat på shampoinlägget nu. Hoppas det var till nån hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *