Dag 3 utan gluten

När jag publicerade bilden på min mage så va ni jättemånga, både här, på insta och till och med via mail, som sa att jag borde prova plocka bort gluten ur min kost. Nu har det gått nästan 3 hela dagar helt utan gluten och jag tycker jag märker stor skillnad på magen. Så här såg dagens mage ut vid 16.

Dessa dagar har varit svårt att komma på vad jag ska äta men det har blivit en del frukt både hel och i tex smoothies, chiapudding, fisk, potatis, kyckling och röd quinoa. Och idag till middag åt jag kikärtspasta till köttfärssåsen istället för vanlig spagetti som resten av familjen.

Så här såg magen ut för nästan 2 veckor sedan när jag åt en glutenrik kost:

Visst är det enorm skillnad mellan ”klockan-16-magarna”. Ska bli intressant att se hur det ser ut när jag låtit magen återhämta sig ännu mer.

Jag vet inte om jag märker andra fördelar av att ta bort gluten. Just nu är Ellen inne i en lite natthärjig period och på dagarna vill hon helst bara vara i famnen så jag är allmänt trött. Men kanske även det kan visa sig på det sättet? Att jag blir piggare utan gluten?

4 svar på ”Dag 3 utan gluten”

  1. Bulgur o couscous innehållet gluten 🙁
    Quinoa har blivit en ny favorit för mig! Och majskakor!

    1. Haha det skulle stå quinoa 😀 så det kan gå när jag skriver av bara farten 🙂 testade den röda för första gången men gillar nog den som är svart eller vit bättre. Nu ska jag uppdatera texten och tack så mycket för att du tar dig tid och lämnar en kommentar ✨

  2. Hoppas det kommer funka för dig! För mig var det nästan som.magi att sluta med gluten. Men obs på att bulgur inte är glutenfritt, det är gjort på vete!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *