Bunkra ekologiskt barnshampoo

ekologiskt barnshampoo

Jag brukar ju inte direkt bunkra hygienartiklar, eller andra produkter för den delen, här hemma utan köper när jag märker att det snart är slut. För ett tag sedan fyllde jag dock på rejält med ekologiskt barnshampoo.  Anledningen var nämligen att ena barnet kom hem efter en dag på skolan och sa att det var pinsamt att shampoot som jag skickat med till gympan hade en baby på förpackningen. Helst skulle den säkert matcha de andra barnens flaskor a la senast hypade serien men tänkte att det är klart det iallafall inte ska behöva vara en baby på framsidan, det kan jag ju förstå. Så jag la fyra olika shampoon i varukorgen för jag ville ju under inga omständigheter ha valt fel igen. Jag vågade inte satsa allt på en flaska och shampoo går ju åt för det kan ju alla i familjen använda.

Weleda calendulashampoo har vi haft innan så den vet jag ju funkar doftmässigt och har helt klart en neutralförpackning men oavsett vad Weleda säger så om barnet får den i ögonen så är det många tårar som fälls. Iallafall har så varit fallet med mina barn.

Organic children ekologiska barnshampoo och good bubble hade vi inte köpt någon gång innan men de såg ju väldigt lekfulla ut i sin förpackning utan att för den sakens skull vara allt för barnsliga. MEN jag hade ju inte en aning om hur tusan en berry smoothie eller något med en doft av dragonfrukt luktade och jag var inte i position att ta några chansningar.

Shampoot från Mádara har vi inte heller haft hemma tidigare men tänkte att den såg ju hyfsat neutral ut fast ändå som något för barn, den var certifierad med Ecocert och lät som den hade en väldigt neutral och mild doft. Jag menar, havre och lindblomma kan väl inte gå fel?

Vi har inte testat och inte heller doftat på alla än men det blir nog väl. Utseendet fick godkänt iallafall.

Om du har barn hemma och ifall du använder shampoo, vilket är då eran favorit?

 

 

6 svar på ”Bunkra ekologiskt barnshampoo”

 1. Jag kör på Neutral Schampoo kids. Perfekt då de säljs på våra vanliga matvarubutiker. Tycker de uppfyller den del viktiga krav för mig. Har även provat ett NalleMaja-schampo (kommer tyvärr inte ihåg namnet) ifrån Apoteket där till och med förpackningen var miljövänlig – det var också bra.

  https://tantgronblog.wordpress.com/

  1. Jag har aldrig kollat INCI på Neutral, men ska ta mig en kik nästa gång så kanske det blir det 🙂 Jag vet att jag kollade INCI på bamsebadskum och den innehåll många ämnen jag vill undvika så jag har därefter ratat hela serien..

 2. Det bästa är att om ni tömmer en flaska (dvs använder innehållet) så kan dem flaskan alltid fyllas på med det bästa schampot och ingen behöver veta om det var en bebis på originalflaskan eller inte!

  1. Hihi jo men vi använder bara upp den med babyn hemma istället så blir ju det väl 🙂 dock skulle metoden funka väl om de verkligen vill ha en med hello Kitty/spiderman på 🙂

 3. Hela familjen här hemma använder den från Weleda som du har med på bilden. Kan du inte köpa en sån där neutral tomflaska för resa och hälla över i den för skolbruk?

  1. Jo det är klart jag kan göra men dessa funkar ju fint 🙂 flaskan med babyn på använder vi upp hemma istället så det är ju inget som förgås.. reseförpackningar är dock bra om man vill minimera risken för onödiga mängder när barnet doserar själv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *