Baka baka giftfri kaka

banankakaIbland har vi lite grann att ta tillvara på här hemma. Nu senast var det några ekobananer som såg allt för skruttiga ut i fruktkorgen på jobbet som fick följa med mig hem. Så när jag hämtat barnen på förskolan så satte vi igång att baka banankaka. En perfekt kaka att ta till när frukten blivit övermogen.

Jag kollade upp måtten och så fick barnen hälla i och röra ihop. Bananerna mosade dem lätt med en varsin gaffel, just mosande går ju så mycket lättare när bananen är övermogen. Just denna gången tömde vi verkligen ut skåpet. Varken mjöl, socker eller ägg fanns i rätt mängder (enligt receptet jag hade slagit upp) här hemma men den blev toppen ändå. Och ströbrödet var helt slut så vi tog mannagryn istället. Ett toppenalternativ tycker jag.

Och smeten gräddade vi i loppisfyndade rostfria formar som jag glömde nämna häromdagen. De jag hade innan var belagda med flourplast. Så fort jag hör non-stick eller vattentät nu för tiden funderar jag alltid på vilken kemikalie det är som åstadkommit det.

 

4 svar på ”Baka baka giftfri kaka”

  1. Dina inlägg om gifter/plast i köket har fått mig att fundera. Insåg snart att hela mitt hem är fyllt av plats. Den boken du tipsar om, Förgiftad. Har den förslag på ”hur man ska undvika” eller står det tex bara att ”man ska undvika” gifter etc. Tack för en bra blogg om miljö. Kommer kika in då och då för att uppdatera mig på de bra tips du ger.

    /Katarina- journaliststudent med ett miljöintresse.
    katarinawohlfart.wordpress.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *