Att låna istället för att köpa

Jag tycker ofta att man letar efter en anledning till att få shoppa. Har man ingen faktisk anledning till att shoppa så letar man snabbt reda på en. En gång i tiden gjorde även jag det, men allt eftersom tiden går märker jag hur jag prioriterar annorlunda. Att det som en gång var viktigt inte längre spelar lika stor roll.

Igår var jag ute med jobbet. Mitt gamla jag skulle i flera veckor ha sprungit runt i varenda butik som en tok och letat efter perfekta plagget att ha på sig, vilka accessoarer som hade passat till och vilka skor som hade varit de ultimata. Jag hade tänkt att jag behöver en ny klänning för jag hade ju den som redan hänger i garderoben på julfesten så den har de ju redan sett. Jag vågar nästan lova er att 95 % av de som är där inte minns att de redan sett mig i just det plagget. I alla fall om man som jag jobbar på ett företag där majoriteten är killar.

Ett av ”problemen” med om jag skulle köpa en ny klänning för just det ändamålet är att jag bara går ut ett par gånger om året. Varför ska jag då spendera massor av pengar på kläder som mest bara hänger i garderoben? Fullkomligt onödigt! Men vad gör man då om man känner att man inte har något att ta på sig, men vill ha något som känns nytt? Jo, man lånar av någon man känner. Perfekt för både miljön och plånboken!

Eftersom jag inte har så mycket kläder att klä upp mig i så jag känner mig lite extra piffig vände jag mig till min svägerskas garderob och jag visste precis vad jag var ute efter. Jag hade sett den en gång för säkert 1,5 år sedan och tänkte direkt när jag såg den att den klänningen, den ska jag låna en vacker dag och nu var dagen här. Så iförd en klänning med prickar i ljuvligaste orange gjorde jag gårdagskvällen. Jag kände mig piffig till tusen och outfiten hade inte kostat mig en krona!

9 svar på ”Att låna istället för att köpa”

 1. Snyggt! Och så fick du ju visa dina fina bebisbärararmar! 🙂 så smart att låna kläder det gjorde vi jämt när jag var tonåring ju… Inland blir man visst dummare med tiden :-p

  1. Ja jag lånade också ofta när jag var mindre. Man hade ju inga pengar så man kunde köpa nytt i tid och otid 🙂 Kan det vara så att man var klokare förr?

 2. Jätte fint! 😀

  Kan du mejla mig när du ser detta? Tänkte fråga dig en sak gällande bloggen om det går för sig.

 3. Vad härligt att du kommit så långt från dina gamla shoppingvanor. Det är underbart att utvecklas!

  I Stockholm finns det flera ställen där man kan hyra kläder för speciella tillfällen. Vart bor du btw?

  Kram

 4. Trevligt reflekterande inlägg! Min tanke är dock denna – varför skulle det vara så hemskt att ses i samma fina klänning 2 ggr? Jag tycker sådant är stencoolt, att skita i om någon eventuellt kanske har sett mig i det plagget tidigare.

  1. Absolut inget fel i det och de flesta har sett mig i mina fina klänningar mer än 1 gång eftersom jag alla klänningar används till vardags 🙂 Just denna prickiga klänningen föll jag som en fura för när jag såg den första gången för bra längesen och direkt tänkte jag att när jag ska gå ut för första gången på väldigt lång tid så ska jag låna denna 🙂 Tanken var bara att om man verkligen kände att man ville ha lite förnyelse kunde man se sig om i bekantskapskretsen om man kunde låna nått innan man sprang iväg och köpte nått man kanske bara skulle använda någon enstaka gång.

 5. Hej!

  Det blir spännade att se vad du väljer till miljögalan. Själv funderar jag på en orange Karen Miller-klänning i plysch som jag fyndade för 60 kr på loppisen på Åhaga… Problemet är att man kan inte osynliggöra sig i den klänningen… Ska du låna den prickiga?

  /Emma

  1. Jag har varit och botaniserat i svägerskans garderob idag och kom hem med flera stycken klänningar. Vet dock inte alls vad jag ska ha på mig än.. Tror jag får gå runt och känna efter lite 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *