Är ditt hem förgiftat?

Idag tänker jag tipsa om två läsvärda inlägg. Båda har med kemikalier och barn att göra och det ena står min fina vän Miljömamman för.

Hemma hos Emelie aka Miljömamman har de analyserat damm. Och trots att hon plastbantat och har försökt skydda sig hittar de spår av både BPA (Bisfenol A) och ftalater i dammet. Betyder detta att vi ska ge upp? Att det inte spelar någon roll vad vi gör? Så f*n heller! Det är dags att vi blir ännu hårdare och ställer ännu mer krav och utövar vår konsumentmakt!

Det andra inlägget står Naturskyddsföreningen för och handlar om att 2013 ska bli året vi går hårt mot förskolor och sanerar dessa platser de flestas barn spenderar väldigt många timmar på. För helt ärligt, det spelar ingen roll hur mycket du sanerar hemma om ditt barn springer runt och suger på en ftalatanka på förskolan.

Ett lite annorlunda inlägg idag men just kemikalier och förgiftning av våra barn gör mig så in i bänken upprörd!

5 svar på ”Är ditt hem förgiftat?”

  1. Tack för tipsen! Det är lätt hänt att man vill stoppa huvudet i sanden när det kommer till sånt här! /En som precis har släpat hem en hel resväska full av barnens nya, plastiga leksaker….
    PS Tips om hur man avprogrammerar släkt och vänner från att (i all välmening) ösa på med såna presenter uppskattas förstås också!

  2. Ja, jag söker också tips om hur man får nära o kära att förstå skepsisen mot plast i barnens miljö. Skepsisen verkar ibland provocera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *