Kost och recept

Grönsaksstavar för att undvika blodsockerdipparfrossa

januari 9, 2018


Jag har märkt att min största risk att trilla dit och äta sött är på eftermiddagen, direkt när jag kommer hem från jobbet. Har jag ingen plan för att snabbt lösa det så går jag raka vägen till lådan med godisrester och trycker snabbt i mig en näve eller två innan barnen kommer på mig.

Efter att ha lyssnat på Food pharmacy podden så har jag börjat göra massa plockgrönsaker direkt när jag kommer innanför dörren. Jag undviker godiset och barnen äter något som inte höjer blodsockret lika mycket som frukten de annars äter när de kommer hem i väntan på att middagen ska bli klar. Vi är hemma strax före 17 och jag har inte ätit sen 12. Inte konstigt jag är låg och snabb energi i form av godis lockar. Jag borde nog försöka klura ut någon form av mellis vid 15-tiden.

Mina barn har alltid ätit mycket frukt men sen jag började med detta så äter de också väldigt mycket grönt! Färgrikt är det också

Nu ska jag smaska lite grönkålschips här hemma 😀 Är du bra på att äta mycket grönsaker?

0

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Joanna Svärd januari 9, 2018 at 23:25

  Fina du!

  Jag älskar verkligen grönsaker och försöker äta mer. Bra påminnelse om grönsaksstavar som är så gott! Det jag har börjat med nu efter nyår igen är att göra meal prep med massor med grönsaker och käkade min första låda idag. Känns så bra! =)

  • Reply Angelica Zetterström januari 10, 2018 at 08:59

   Jag är fruktansvärt dålig på att meal preppa men jag lagar ofta lite extra middag så att det blir nästan alltid en lunchlåda över 🙂 Duktig du är som förberedde så bra!

 • Reply Fröken Minimalist januari 10, 2018 at 08:34

  Eftersom jag är vegetarian äter jag automatiskt ganska mycket frukt och grönsaker 🙂

 • Leave a Reply