Personlig utveckling

En blick både framåt och bakåt

december 31, 2012

Då var den här, sista dagen på ett händelserikt år. När vi gick in i 2012 trodde jag aldrig att detta året skulle bli nått som tog något riktigt minnesvärt med sig. När vi gick in i 2009 hade vi ett husköp och ett bröllop framför oss, 2010 väntade vi vårt första barn och 2011 skulle 3 bli 4.

2012 visade sig bli året med mer medveten konsumtion med bland annat två köpstopp, ett ännu starkare intresse för miljön, utsedd till vår stads miljöhjälte, föredragshållande, arrangerande av två klädbytardagar och såklart även uppstarten av Ekomorsan. Ett helt klart minnesvärt år.

Att ha mål är viktigt och jag har funderat mycket kring vad jag skulle vilja att 2013 bär med sig. Skulle jag ha ett helt år med köpstopp efter min mjukstart på 4 månader? Svaret blir nej, utan istället siktar jag på ännu mer medveten konsumtion. Min förhoppning är att näst intill nolla inköpen av nyproducerat och när det väl är nyproducerat måste det vara på ett eller annat sätt miljömärkt. Ganska enkelt kan tyckas eftersom jag näst intill redan är där.

Jag vill bli bättre på att laga från grunden och minimera inköpen av färdigbakade bröd, bakverk, sylt och liknande så vi får en kosthållning som är mer fri från tillsatser. Det verkar ju lovande när vi precis avslutat årets sista dag med att baka Focaccia. Inte särskilt nyttigt med och så gott!

Givetvis väntar fler bytesarrangemang under 2013 med barnkläder, vuxenkläder, leksaker, böcker och varför inte inredningsdetaljer? Vi får se hur många som hinns med men ambitionerna är höga.

2013 blir ett bra år, jag känner det på mig, och jag önskar er alla som kikar in här ett gott slut och ett gott nytt år!

0

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Frida december 31, 2012 at 13:07

  Gott slut och gott nytt!

  • Reply Ekomorsan januari 2, 2013 at 23:05

   God fortsättning på nya året!

 • Reply milla december 31, 2012 at 15:07

  Vill önska dig ett Gott Nytt år

  • Reply Ekomorsan januari 2, 2013 at 23:05

   Jag önskar dig det samma. Hoppas ni hade en fin nyår

 • Reply Miljömamman januari 1, 2013 at 16:07

  Miljökärlek från mig!

  2013 blir grymt.

  Kram

  • Reply Ekomorsan januari 2, 2013 at 23:04

   Klart 2013 kommer bli grymt 🙂

   Kram

  Leave a Reply