Veckans IN:UT

In:
2 böcker

Ut:
Ingenting

Resultat: +2

Jag var på två föredrag och en bok från vardera författare fick följa med hem. Passar utmärkt med lite nytt att läsa nu när nästan alla i familjen legat däckade idag. Så lite läsning, mycket bamsetittande och en hel del nyponsoppa är vad vår dag bestått av.

Att ingenting kommit ut är inte helt med sanningen överensstämmande. Jag har nämligen sålt vår allra första vagn. Vagnen som vi köpte till vårt allra första barn. Vagnen som vi valde ut med stor omsorg. Jag har ju gjort mig av med mycket av barnens saker i och med att min svägerska får barn vilken dag som helst men just vagnen kändes faktiskt rätt jobbig. Kanske för den har ett för mig högt startvärde om jag utgår från minimalisternas ekvation. Nu är den iallafall borta och snart hämtas syskonvagnen av svägerskan. Kanske snart dags att flytta till mindre om vi fortsätter röja i den här takten

6 svar på ”Veckans IN:UT”

 1. Som vanligt känner jag igen mig i det du skriver. 🙂 Vi har också sjukstuga, dock med blåbärssoppa istället för nypon, men Bamse går om och om igen här med.
  Och som du också skriver tyckte jag att det var svårt att sälja vår första vagn, den som vi köpte till E. Men den fick istället hjälpa till att finansiera köpet av dubbelvagnen, och den är vi supernöjda med så det var ju rätt.

  1. Vågade mig inte på blåbärssoppa eftersom barn ofta inte är så kontrollerat sjuka och blåbärssoppa är väldigt svårt att få bort från textilier 😉

 2. Härligt att få rensa ut! Själv funderar jag mycket på hur litet man egentligen kan bo med småbarn. Jag ska flytta hem till min kille nästa år (stor tvåa, som kan byggas om till trea men ligger på andra våningen utan hiss) och vår tanke är att bo där så länge som möjligt, även efter vi skaffat barn. För oss handlar det egentligen inte så mycket omkostnad, vi har råd att bo större, men vi trivs i lägenheten och den är billig, vilket gör att vi får mer pengar över till annat. Vi kommer att ha ett relativt enkelt liv där (nära till grönområden, bra mataffär och kommunikationer). Du som är förälder med ekotänk, hur tänker ni kring bostad, och önskar du att ni gjort något annorlunda? Är det något vi bör tänka på som kan vara jobbigt med ett litet barn i en liten lägenhet?

  1. Att bo smått med barn tror jag kräver en oerhörd disciplin på att varje sak har sin plats och att man är ganska hård med vad som kommer in och vad som inte kommer in. Det första jag tänker på är har ni barnvagnsförråd? Finns det annars plats för vagnen i hallen? Annars gäller det nog att tänka väldigt praktiskt och compact living. Skötbord på väggen är det möjligt? Har tonvis med idéer men det är svårt att komma med lösningar när jag inte riktigt vet hur ni bor mer än att det är en 2:a 🙂 I alla fall så är nog mitt råd att införskaffa saker med flera användningsområden och att fråga sig själv flera gånger om det är något ni verkligen behöver eller om samma mål kan uppfyllas med något som redan finns. En trälev är väldigt rolig i badet även om en badanka (i naturgummi! inte tar så stor plats) etc

   Jag älskar vår bostad men den är säkert lite stor egentligen. Man skaffar ju saker efter utrymmet man har och kanske att man håller fast vid mer saker än nödvändigt bara för att utrymmet finns. Detta jobbar jag dock hårt för att inte göra nu för tiden. Allt mitt rensande har ju till exempel lätt till att barnen numer har ett lekrum istället för att jag har ”skräprum”

 3. Tack för passningen 🙂

  Jag/vi skulle i likhet med Hanna gärna höra din syn på att bo på mindre yta med barn? Vi har ju i dagsläget inga barn att trängas med men tanken har ändå slagit oss hur länge vi kommer stå ut att bo i en tvåa och hur mycket rensning som kommer krävas innan för att rymma ytterligare en person i hemmet utan att det känns trångt.

  1. Skrev ganska lång till Hanna men det är svårt att ge nått konkret utan att veta allt för mycket. Jag tror att det verkligen är diciplin som gäller med var sak på sin plats. I alla fall om man är väldigt noga med ordningen i vanliga fall 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *