Strukturerad utrensning – Kastrullskåpet

Nu skiljer det ju sig lite grann mellan olika hushåll, vad man väljer att förvara vart. I vårt hem har vi ett köksskåp där vi har våra kastruller, stekpannor, bunkar och ugns-/gratängformar. Denna veckan ska detta skåp får sig en omgång. Långt ifrån allt i skåpet används och så kan jag ju inte ha det. Jag försöker ju innerligt att hålla mig till att allt jag har ska användas och gör det inte det så får någon annan använda det istället. Något annat vore både resursslöseri och energislöseri. För fy vad jag tycker det är störande när saker som aldrig används är i vägen för det jag vill komma åt eller står längst in i ett skåp och samlar damm.

Så de grytor, kastruller, formar osv som finns i skåpet delas som vanligt upp i de 4 s:n, Spara, skänka, sälja, slänga. Och målet är givetvis att allt ska antingen ut eller i alla fall vara på väg ut under veckan som går. Det vill säga, det som ska sparas ska tillbaka till sin plats, det som ska skänkas ska ges bort, det som ska säljas ska läggas ut till försäljning och det som ska slängas ska lämnas på ÅVC.

7 svar på ”Strukturerad utrensning – Kastrullskåpet”

  1. Så klok du är! 4 s ska jag försöka att ta till mig. Det är mycket man samlar på sig.
    Ha det så gott!
    yvonnespassioneradeliv.blogspot.se

  2. Jag kör också in – ut listor på min blogg ”Hej Eko” som handlar om hur man kan minska miljögifter och kemikalier i hemmet samt effektivisera vardagen. Blir peppade och inspirerad att rensa vidare när jag läser din blogg:) Tänk vad mycket man samlat på sig som bara ligger och tar plats!
    Lycka till med struktureringen!

    http://hejeko.blogg.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *