Strukturerad utrensning 1

Måndag, ny vecka och första veckan på strukturerat utrensande. Eftersom det inte är någon mening att ligga på latsidan kör vi igång på direkten. Jag och säkerligen många med mig har säkert inte de mest strukturerade förrådsutrymmena så varför inte börja där? Där finns säkert massor jag både glömt bort att jag har och därför inte behöver köpa och prylar  jag kan sälja och därmed få lite kronor till loppisplånboken. Och just förrådet ger ju mig ångest varje gång jag tänker på det… Ni har väl inte missat att det är första april idag? 🙂

Nej, nått förråd tycker jag inte alls att vi börjar med. Däremot är vi i full färd med att byta ut tv-bänken. Ja den ”nya” bänken står där sedan igår men den förra är full med saker så det måste ju såklart bort.

– Allt som ska slängas ska slängas i rätt kärl
– Lösa papper som ska in i diverse pärmar väntar på att sättas in
– Filmer ska gås igenom och det som ska sparas ska in i nya skåpet
– Filmer som ska säljas ska fotas och ut på loppisen
– Filmer som ska skänkas ska skänkas.

Lite lagom start tycker jag. Så har ni en TV-bänk eller liknade kan ni ju ta en stund av veckan och se över vad som finns i den och vad som ska sparas/skänkas/säljas/slängas(återvinnas)

6 svar på ”Strukturerad utrensning 1”

  1. Älskar strukturerade utrensningar precis som du! Bit för bit. Steg för steg. Till ordning på torpet råder för en tid framöver 🙂

  2. Toppen med strukturrensning! Själv var jag faktiskt uåppe och plockade lite saker från förrådet när jag ändå skulle plocka fram lite barnböcker som storasyster blivit lagom gammal för. Vi har dock turen att numera ha ett väldigt strukturerat förråd – när vi flyttade iin för sex år sen sa vi att vi ska minsann har ett förråd med ordning i och med bara prylar som används (men inte hela tiden). Jag tycker att vi har hållt det hyfsat. Jag vet i alla fall precis vad som finns, och var det finns.

    Får fundera lite på om jag ska haka på dib rensning. Just tv-bänken är jag inte alls sugen på just nu…men det skulle behövas.

  3. Jag skulle verkligen behöva rensa i vårt förråd! Det är hur mycket skräp som helst där, men jag har faktiskt precis rensat ut alla barnkläder som Juni har växt ur. Sorterat upp, slängt vissa och lämnat tillbaka lånade kläder. Superskönt! 🙂 Dock tänker jag spara det mesta ifall min syster vill ha när hon väl får barn.. 🙂

    1. Jag gav precis vidare 50 liter barnkläder till syskon 🙂 Kanske konstigt att mäta i liter men det var iallafall två knökfulla 25 liters backar och ännu mer kläder har vi de kan få. Dessutom ska de få allt annat vi har så som spjälsäng, barnmatsstol, vagn, babysitter, gåstol osv men eftersom jag aldrig listar barnsaker så kommer de inte att finnas med på utlistan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *