Stora klädbytardagen 2016 är avklarad

Klädbytardagen 2016 lappar
Igår var det äntligen dags för stora klädbytardagen 2016 där personer överallt i landet arrangerar klädbyten och som alltid var jag ihop med SNF Borås på plats i Brygghuset för att möjliggöra för boråsarna att uppdatera sina garderober.

Vi träffades en timme före inlämning för att ställa upp bord, märka upp vart man hittade de olika storlekarna och göra i ordning de olika rummen för dam-, herr- och barnkläder.
klädbytardagen 2016 inlämning
Strax efter 12 började deltagarna att lämna in sina kläder och det kom person efter person efter person. Vi trodde aldrig att kön skulle ta slut och bergen med kläder växte. Paniken började faktiskt krypa på oss över hur vi skulle hinna vika ordning allt och fördela upp det på rätt bord innan det var dags för oss att öppna igen. Samtidigt tror jag vi alla gick runt med världens största flin på läpparna och nickade förnöjt till varandra och konstaterade att ”ja det är helt fantastiskt med sånt gensvar”. Vilken kick det ger!

klädbytardagen 2016

Och deltagarna verkade väldigt nöjda! Trots att det blev lite dåligt med luft och att vi inte kunde släppa in alla samtidigt så de fick stå i kö ett tag. Till nästa år blir det att kolla upp en större lokal för att inte upprepa denna problematiken. Ett år hade vi övervåningen och det är ju mycket större där så kanske att vi flyttar upp igen.

I alla fall så var klädbytardagen 2016 en succé! Och om du tar en kik i kategorin Klädbytardag kan du läsa om mina tidigare klädbytardagar

8 svar på ”Stora klädbytardagen 2016 är avklarad”

 1. Härligt! Själv har jag bara varit på klädbytardagar med bara barnkläder.. Men vore kul att gå på något sådanthär också! Vet du om det finns i Jönköpingstrakten?

  /Annie

 2. I år fanns inte behovet att byta då det inte finns några överflödiga marginaler eller behov av ”nytt” här hemma.
  Kul att ni fick det så lyckat och till nästa gång kanske man kan förbereda sina egna stl till inlämningen så ni slipper jobba häcken av er innan med att sortera och vika. 🙂

  1. Tänker du att personen i fråga ska gå in och vika och lämna sina egna plagg? Det skulle faktiskt vara ett alternativ. De kan ju dock inte komma färdigvikta och sorterade eftersom vi då inte får en chans att syna plaggen.

   Jag bytte inte heller nått till mig själv men jag lämnade in kläder. Precis som du hade jag heller inte nått behov av något. Tänker dock att det ökar på utbudet för de som vill byta och blir de inte valda så kommer de till en biståndsorganisation ändå. De tar bara en omväg (och i detta fall skapar jag ju bara merjobb för mig själv :))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *