Sovrumsinspiration

Sovrumsinspiration lin
Sängkläder i lin
Sovrumsinspiration eko bomull
Sängkläder i ekologisk bomull

Bilder lånade från Ellos.se

Våran källare ser fortfarande ut som ett bombnedslag med nästan färdigslipade betongväggar och ett flytspacklat golv. För att överleva detta never ending förarbete har jag på allvar börjar surfa sovrumsinspiration och idéer till alla andra rum som ska ta form där nere.

Att få i ordning sovrummet till oss där nere är dock prio ett så att barnen åter igen kan få varsitt rum. Vi rev ju loppans rum till förmån för ett mycket rymligare och större kök med massa bänkyta och vi sitter numera och äter där hennes rum låg.

Jag ska komplettera upp våra linneörngott med matchande påslakan i lin men annars är inte just sängkläder något vi har behov av. Trots att inga sängkläder ska inhandlas det närmst så tilltalar dessa bilder från Ellos mig verkligen och var givna att spara ner som sovrumsinspiration. Jag älskar den dova färgskalan och mixen av olika material och har hur mycket bilder som helst pinnade på Pinterest i liknande stil.

Jag har alltid haft bilder i mitt huvud om hur ett slutresultat ska se ut och sen börjar jakten på sakerna. Jag har gjort siljoners, baljarder med olika kollage digitalt och skapat olika mappar. Och ibland går jag old school och klipper ut bilder och klistrar upp på ett stort A1 ark. Toppen tycker jag och enkelt att se så man följer en röd tråd. Speciellt när det är dags att inreda flera rum samtidigt eller när du försöker hitta din stil.

Målet är ju inte att göra en fullständig kopia utan att se vad det är som är den gemensamma nämnaren i bilderna. I det här fallet i mitt val av sovrumsinspiration är det som sagt färgskalan, kontrasten mellan olika typer av material samt att någon form av varmt metallelement.

Den stora sporten är ju att åstadkomma detta utan nykonsumtion och att istället leta i gömmorna här hemma och se vad vi redan har. Annars är ju att vända sig till familj/vänner och second hand marknaden näst på tur 🙂

Har du några tips på hur du brukar göra vid renovering? Brukar du spara ner i mappar på datorn? Använder du Pinterest?

PS. Man skulle kunna tro att detta inlägg är sponsat av Ellos men så är icke fallet 🙂

2 svar på ”Sovrumsinspiration”

  1. Kommer nog bli fint i slutändan!

    Jag brukar tänka på att inte addera för mycket, och samla ihop allt i grupper som passar ihop. För man kan gilla två olika stilar och att sen kombinera ihop det kan bli lite svårt om du inte får en överblick över det hela.

    Lycka till med renoveringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *