Re-kånken i doppresent

re-kånken
Som en del av er sett på Instagram så har vi varit på dop i helgen. Det var min gudson och barnens kusin Travis som skulle döpas, iklädd den vackra dopklänningen som Julia var först ut att bära. Jag älskar när saker skickas vidare inom släkten. Philips döptes i samma dopklänning som 5 av mina syskonbarn så även han döptes i en släktklänning även om det inte var samma som Julia, Tyler och Travis.

Nu var det egentligen inte klänningen jag skulle blogga om utan om presenten vi köpte. De där klassiska gåvorna som mest bara samlar damm får någon annan stå för. Själv gillar jag att köpa praktiska saker som kommer att användas så vi köpte en kånken eftersom jag varit väldigt nöjd med våra barns Kånken Mini. Denna gången blev det dock inte vilken kånken som helst utan en re-kånken. Deras senaste rygga som är gjord på återvunna petflaskor.

Vad innebär Re-Kånken?

Ryggsäcken är alltså gjort av återvunnen polyester (istället för Vinylon-F) och med så lite olika material som möjligt för att underlätta en framtida återvinning av väskan. I vanliga fall brukar tyger slutfärgas och tvättas men i detta fallet har de använt sig av en metod som är mycket bättre för miljön nämligen Spin Dye. Då tillsätts färgen direkt i tråden istället för att hela väskan läggs i färgbad vilket sparar både vatten och energi och färgen ska bli mer hållbar eftersom den når hela vägen in i tråden.
re-kånken infomationslapp

#älskahållbarhetskommunikation på lappen med information om ryggsäcken. Blir så glad när företag steppar upp och förmedlar sitt hållbarhetsarbete. Skryter lite så kanske gemene man förstår att det är det här som borde vara normen. Jag tänker att varje sån här liten lapp som sätts ut, speciellt på saker som är så populära som just kånken är bland föräldrar idag, så sås det ett litet frö som gror mer och mer för varje liten hållbarhets tanke de matas med.

2 svar på ”Re-kånken i doppresent”

  1. Den är verkligen snygg Kånken-ryggan! 🙂
    Vi önskade oss en Haglöfs Mini Corker när Storasyster Minimalist döptes förra sommaren. Har hört att den ska vara skönare för barnen att bära på ryggen, men så länge de inte bär så tungt (och ryggsäckarna rymmer ju inte allt för mycket) så spelar det nog inte så stor roll.
    Fler tips på minimalistiska presenter vid dop finns i blogginlägget och kommentarsfältet här:
    http://minimalisterna.se/minimalistiska-presenter-vid-dop/

    1. Jag är själv på jakt efter en Corker men till mig själv eftersom jag tenderar att bära lite tyngre i min rygga 😀 Kommer ihåg det inlägget hos er 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *