Presenttips till farsdag 2016

farsdag-2016
Marinblå t-shirt från Filippa K // Skor från Adisgladis (Kavat) // Böcker från Bokus (annonslänk) // Mössa från Thrive (Armedangels) // Grå stickad tröja från Ecosphere (Kings of Indigo) // Maria Åkerbergprodukter från Piggabutiken

Vi börjar närma oss farsdag 2016 med stormsteg och det är inte många dagar kvar nu. Vet att det finns väldigt många där ute som gärna vill köpa något och det är inte alltid lätt att hitta bra produkter i det stora havet av producerade varor. Jag har därför satt ihop ett litet kollage av produkter som jag tycker är bra ut miljö och hälsoaspekt.

Först ut är en marinblå t-shirt från Filippa K som är gjord i 100% ekologisk bomull. Jag måste bara säga att jag älskar Filippa K’s transparens. Om ni klicka er in till t-shirten via länken under bilden och sedan klickar på ”who made it” så får vi veta att den är gjord i Portugal och på vilken fabrik, vilken adress den ligger på, hur många män och kvinnor som arbetar där osv. Det jag saknar är dock att få veta mer om själva plagget innan den faktiskt blev ett plagg. Vart odlades bomullen, vart är den infärgad osv. Tycker dock ändå att Filippa K och därmed även Elin Larsson ska ha en enorm eloge för sitt hållbarhetsarbete och sin transparens. Idag har jag dessutom haft äran att få sitta i möte med denna kloka kvinna eftersom Centerpartiets Kristina Yngwe (miljöpolitisk talesperson och vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet) hade bjudit in till ett intimt samtal om hållbar konsumtion av mode och inredning.

För mig var även skorna från Kavat ett givet alternativ till presenttipsen. Tycker denna modellen av sko nästan är ett måste i en herrbasgarderob om en som min man har ett kontorsjobb. Modellen på bilden heter Hofors EP och är gjord av kromfritt och naturgarvat läder. Den är dessutom miljömärks med EU Ecolabel som Svanen ansvarar för här i Sverige.

Böcker kan man ju självklart låna på biblioteket men jag gav ofta böcker till min far när jag var mindre och gav farsdagspresenter. Så av helt klart nostalgiska själ måste ju några listas. Vilken smak pappan i erat hus har vet ni nog bäst själva men jag tyckte dessa verkade bra/roliga.

Denna veckan har ju kylan och snön slagit till som tusan och i Stockholm är det ju sådant kaos så mitt tåg blev inställt så vad passar då inte bättre än en mössa? Just denna kommer från märket Armedangels och är en mössa gjord på ekologisk GOTS certifierad ull och bomullsmix. Sara och Fredrik som har butiken Thrive är så himla pålästa. Det känns verkligen som de försöker att göra de allra, allra bästa valen när de väljer ut sina produkter och jag brukar passa på att kika in i butiken när jag befinner mig i Göteborg.

Ni som istället håller till i Stockholm kan glädja er med att Ecosphere inom bara ett par veckor blir en fysisk butik på Hornstull. Den ljuvliga tröjan på bilden skulle jag vilja ha till mig själv. Tänk uppkavlade ärmar, en vit skjorta under och ett par styprörsjeans. Föredragsvis ihop med ett par skor som påminner om Kavatskorna i collaget. Tröjan är tillverkad i Italien av helt återvunna fibrer från ull, polyamin, bomull, polyacryl och sen 5% av andra fibrer. Vad det nu kan vara.. Får nog nästa ta och maila Pernilla om det 🙂

Sist men inte minst har jag valt ut två produkter från Maria Åkerberg som är ett självklart märke i vårt badrumsskåp. Just på bilden har jag listat en rakkräm och en hårgelé men deras sortiment inom hygienartiklar är ju jättestort. Mina absoluta favoriter för egen del är deras AHA & Jojoba scrub och deras Face lotion more. Har du någon MÅ favorit?

2 svar på ”Presenttips till farsdag 2016”

  1. Hehe, ”andra fibrer” är restfiber från fabriken som inte är superlätta att särskilja då de är så pass få i sammanhanget. Men det är en grym tröja – jag vill också ha en själv! 🙂
    Du får komma och hänga i butiken sen när du har vägarna förbi Stockholm! Jag smygöppnar ju redan på lördag, jisses! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *