Nudelsallad med grön mango

Häromdagen lagade jag allra första receptet ur Foodpharmacy receptboken och valet föll på nudelsallad med grön mango.

Det var första gången vi åt sjögräsnudlar eller kelpnudlar som det också heter. Den har ingen smak men konsistensen föll ingen i familjen i smaken. Ibland är det ju dock så om man äter något för första gången. Det krävs några måltider.

Om man kollar receptet på Foodpharmacy-bloggen så serverades den med tex lax men i värmen som varit har jag så svårt att äta varmt så vi åt salladen som den var rakt upp och ner och inte som ett tillbehör.

Jag glömde även koriandern och jordnötterna ser jag i efterhand men det ska jag komma ihåg om jag gör den någon mer gång.

Dock har jag lovat familjen att inte servera dem den igen men jag själv ska nog ge den några försök till. Hittills har jag ätit den två gånger eftersom det blev en portion över så åt jag det även till lunch. Nästa gång ska jag nog prova med annan olja och lite mindre fisksås.

Har du testat denna nudelsalladen?

Receptet hittar du i boken och på Foodpharmacy-bloggen

2 svar på ”Nudelsallad med grön mango”

  1. Jag som älskar kelpnudlar! Mitt tips är att inte ha så mycket kelpnudlar i dock, utan istället ha en bas på strimlad kål och blanda i lite nudlar istället. jag brukar dessutom klippa nudlarna i mindre bitar. Konsistensen blir då mer utblandad kan man säga. Jag brukar göra en jordnötsdressing till som är alldeles underbar (receptet kommer från Raw Food House i Malmö), och den smaksätter nudlarna en del 🙂 Det är iaf ett litet tips om du ska ge det några försök till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *